Savaş mağduru çocuklar, rehabilitasyon programı için Türkiye'ye getirildi

Ukrayna'da geçen hafta yaşanan yoğun Rus saldırılarından en çok çocuklar etkilendi. Ukraynalı çocuklar için Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğinin koordinasyonunda rehabilitasyon programı tertip edildi. Bu kapsamda, Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği tarafından Ukraynalı savaş mağduru çocuklar Türkiye'ye getirildiler..

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği, bugün Ukraynalı savaş mağduru çocuklar ile bir araya geldi. Ukraynalı savaş mağduru çocuklar için Muğla Valiliği ve Ukrayna Sumı Valiliği işbirliği içerisinde bir rehabilitasyon programı düzenledi. Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen ve büyükelçilik çalışanları, Kıyiv'de mola veren çocukları Türkiye'ye uğurladı.

TÜRKİYE'DEN UKRAYNALI SAVAŞ MAĞDURU ÇOCUKLARA DESTEK

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği, Ukraynalı savaş mağduru çocuklara ilişkin gerçekleştirilen rehabilitasyon programını sosyal medyadan fotoğraflarla paylaştı. Büyükelçiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Geçtiğimiz hafta Ukrayna için çetin şartlar altında geçti. Bu durumdan en çok etkilenenler ise Ukraynalı çocuklar oldu. Küçük kardeşlerimizin yaralarını bir nebze de olsa sarmak adına Muğla Valiliğimiz, Sumy Valiliği ile işbirliği çerçevesinde savaş mağduru Ukraynalı çocukların refakatçileri ile birlikte ülkemizde ağırlanacakları bir rehabilitasyon programı organize etti. Büyükelçi Bilgen, Kiev’de mola verdikleri sırada minik kardeşlerimiz ve refakatçileri ile biraraya gelerek, sıcak bir sohbet gerçekleştirdi, misafirlerimize iyi yolculuklar diledi. Ukraynalı misafirlerimizin sağsalim ülkemize varıp, güzel vakit geçirmelerini temenni ediyoruz. Büyükelçiliğimizin koordinasyonunda gerçekleştirilmekte olan bu program için katkılarından dolayı Muğla Valiliğimize, TİKA’mıza  ve Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İş İnsanları Derneğine teşekkürlerimizi sunuyoruz."

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.