Rusya, Uluslararası Gaz Birliğinden "men" edildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna’ya karşı savaş başlatan Rusya uluslararası örgütlerinden dışlanmaya devam ediyor. Uluslararası Gaz Birliği (IGU), Rus şirketlerinin üyeliğini askıya alındığını duyurdu.

Uluslararası Gaz Birliği (IGU), Rus şirketleri Gazprom ve Novatek’in örgütteki tüm faaliyetlerine katılımı askıya aldı. Bu karar bağlamında bu sene Uluslararası Gaz Kongresine (IGC) ev sahipliği yapacak olan Kore Gaz Birliği yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İlgili karar nedeniyle Kore Gaz Birliği, konuşmacı, heyet, fuara katılım veya sponsor olarak dahil olmak üzere Rus kuruluşlarının IGC-2022’ye katılımını sağlayamayacak.”

RUSYA, ULUSLARARASI GAZ BİRLİĞİNDEN MEN EDİLDİ

Gazprom ve Novatek şirketleri kongreye katılma hazırlıkları başlamıştı. İki şirkette fuarda stant açmayı planlıyordu. Şirket yöneticileri Aleksey Miller ve Leonid Mihelson’un isimleri Güney Kore’de düzenlenecek olan kongrede konuşmacı listesinde yer alıyordu.

Uluslararası Gaz Birliği (IGU) 1931’de kuruldu. Kuruluşunun 160’tan fazla üyesi, küresel gaz pazarının yüzde 95’inden fazlasını temsil eden gaz endüstrisinin dernek ve şirketlerinden oluşuyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.