Rusya Savunma Bakanlığı: "Doğu Bölgelerinde 18 bin 873 Ukraynalı tahliye edildi"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya'nın Ukrayna'daki askeri harekatı sürerken Rusya Savunma Bakanlığı Savunma Yönetimi Ulusal Merkezi Başkanı Tümgeneral Mihail Mizintsev, Rus ordusunun geçtiğimiz gün Donetsk ve Lugansk bölgelerinde mahsur kalan, 2 bin 282'si çocuk olmak üzere 18 bin 873 Ukraynalıyı tahliye ederek güvenli bölgelere yerleştirdiğini duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik özel askeri harekatı ve Batı'nın Moskova'yı hedef alan eylemleri devam ediyor.

Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov, Avrupalı şirketlerin talebi üzerine bugün tarihinde Ukrayna üzerinden Avrupa'ya 45.9 milyon metreküp gaz pompalandığını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Washington'un yaptırımlarına cevaben 963 ABD vatandaşının ülkeye girişinin yasaklandığını duyurdu ABD tarafından sürekli olarak yürürlüğe koyulan Rusya karşıtı yaptırımlara yönelik misilleme önlemleri kapsamında Rusya'ya girişi kalıcı olarak yasaklanan 963 ABD vatandaşının listesini yayınlayan bakanlık, "Bumerang etkisiyle ABD'nin kendisine dönecek olan Washington'un hasmane eylemlerine bundan sonra da gereken karşılık verilecektir" vurgusunu yaptı.

Rusya, Kanada hükümeti tarafından yürürlüğe koyulan, siyasi, askeri ve iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra kara listedeki isimlerin yakın akrabalarını hedef alan yaptırımlara cevaben 26 Kanada vatandaşının ülkeye girişini kalıcı olarak yasakladı.

SPUTNİK haber ajansı

Anahtar Kelimeler:
RusyaUkrayna
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.