Ruanda Türkçe ile tanıştı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yunus Emre Enstitüsü, Ruanda'da Türkçe öğretimi çalışmalarına başlayarak çevrimiçi Türkçe kurslarını hayata geçirdi.

Ruanda'da, Yunus Emre Enstitüsü'nün kuruluş çalışmaları devam ederken bir yandan da dijital ortamda tanıtımlarını sürdürüyor.

TRT'nin haberine göre, Ruanda Üniversitesinin Gikondo kampüsünde faaliyet gösteren Kigali Yunus Emre Enstitüsü ülkede alınan koronavirüs önlemleri kapsamında çevrimiçi Türkçe kurslarını başlattı.

Ruanda Türkçe ile tanıştı

Çevrim-içi Türkçe kurslarına yoğun ilgi

Ruanda Üniversitesi iş birliğiyle Temmuz ayında başlayan ve toplam 36 saat sürecek Türkçe kursuna 150’ye yakın kişi başvurdu. Çevrim-içi Türkçe kurslarına, Cibuti, Mozambik, Kongo, Burundi, Güney Afrika ve diğer sahra altı ülkelerden de talep oldukça yoğun.

Günün farklı saatlerinde dört ayrı grupla devam eden Türkçe derslerinin Ağustos ayında bitmesi planlanırken internet üzerinden kayıt başvuruları devam ediyor.

Gelecek taleplere göre ise yeni gruplar açılacak. Kigali Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde gelecek dönemlerde ise kültür-sanat faaliyetleri düzenlenmeye başlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.