Аlmanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: Ukrayna'ya silah sağlamaya hazırız

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi ve saldırıları sonrasında Avrupa Birliği ülkeleri, Ukrayna’ya insani yardımın yanında askeri teçhizat konusunda da desteklemeye başladı. Alman hükumetinden yapılan açıklamada, Ukrayna’ya verilen desteğin artacağı kaydedildi. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier“Almanya, Ukrayna’ya silah göndermeye hazır…” dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, 12 Nisan 2022 tarihinde yaptığı açıklamada, Almanya’nın Ukrayna’ya silah sağlayacağını duyurdu. Steinmeier, Berlin yönetiminin güvenlik felsefesini değiştirmeye ve Ukrayna’ya silah sağlamaya hazır olduğunu dile getirdi. Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, 11 Nisan 2022 tarihinde, Lüksemburg’daki Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde, Ukrayna’nın acilen ağır silahlara ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

STEİNMEİER: UKRAYNA’DAKİ SAVAŞ SUÇLULARIN BELGELENMESİ VE SORUŞTURULMASI GEREK

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, “Ukrayna ile dayanışma içindeyiz. Ukrayna ordusuna işgalci güçlerle mücadelesinde silah tedarik etmeye hazırız ve bir an önce göndereceğiz.” ifadesini kullandı. Ukrayna ordusu, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve ülkeyi savunmak için acil donanıma ihtiyacı olduğunu belirtti. Ayrıca Steinmeier, Ukrayna topraklarında Rus ordusunun vahşice saldırılarına dikkat çekerek, “Ukrayna’daki savaş suçluların belgelenmesi ve soruşturulması gerek. Canileri adalete teslim etmek gerek.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.