Karabağ'da hain saldırı! Ermeniler tarafından gerçekleştirilen terör eyleminde 4 polis şehit oldu

Karabağ'da yasa dışı Ermeni güçlerin döşediği mayının patlaması sonucu 4 Azerbaycanlı polisin şehit olduğu bildirildi.

Azerbaycan Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Servisinden yapılan ortak açıklamada, Hocavend ili Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa kara yolunun 58. kilometresinde, Azerbaycan Otomobil Yolları Devlet Ajansına (Azerotoyol) ait kamyonun mayının üzerinden geçtiği kaydedildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan Karabağ'daki Ermeni silahlı gruplara yönelik bir çağrı yapıldı. 

Açıklamada "Terörle mücadele tedbirlerinin durdurulması için yasadışı Ermeni silahlı gruplarının beyaz bayrak çekmesi, tüm silahların teslim edilmesi ve yasa dışı rejimin kendini lağvetmesi gerekiyor" denildi.

Açıklamanın devamında ise "Aksi takdirde terörle mücadele tedbirlerinin sonuna kadar sürdürüleceği" kaydedildi.

SAVUNMA BAKANLIĞINDAN YENİ AÇIKLAMA

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Servisi Başkanı Albay Anar Eyvazov yeni bir açıklama yaparak düşman mevzilerinin, teçhizatlarının ve diğer altyapılarının imhası konusunda kamuoyunu bilgilendirdi. Terörle mücadele tedbirlerinin devam ettiğini söyledi.

BUGÜN NE OLDU?

Azerbaycan, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek ve Ermeni silahlı kuvvetlerinin birimlerinin silahsızlandırılarak Azerbaycan topraklarından çıkarılması amacıyla lokal antiterör önlemleri başlatıldığını duyurmuştu.

Haber Global'ın haberine göre, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni güçlerinin mevzilerini personel, zırhlı araçlar, topçu teçhizatları ve diğer araçlarla güçlendirdiklerini, birimlerini yüksek düzeyde savaşa hazır hale getirdiklerini, takviye birimler oluşturduklarını, Azerbaycan ordusuna karşı istihbarat faaliyetlerini genişlettiklerini ve mayınlardan temizlenen arazilere yeniden mayın döşenmesi gibi eylemlerde bulunduklarının tespit edildiğini aktardı.

Açıklamada, Ermeni güçlerinin, Hocavent ili Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa kara yoluna döşediği mayınların patlaması sonucu sivillerin ve polis memurlarının yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.