Çin, Ukrayna'ya saldıran Rusya'ya savaş uçağı mı gönderecek? Rus pilotlar Çin'de mi eğitiliyor?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Çin ordusuna ait bir savaş uçağı, 23 Nisan 2022 tarihinde düştü. Çin medyası, kurtulan pilotlardan birinin Rus olduğunu aktardı. Çinli eski bir yarbay, Çin’in Rusya’ya savaş uçağı göndermek amacıyla Rus pilotlarını eğittiği öne sürüldü.

Çin’in Halk Kurtuluş Ordusu’na ait bir savaş uçağının, 23 Nisan 2022 tarihinde Henan Eyaleti, Shangqiu şehri, Yucheng İlçesi, Zhangji Kasabası, Caolou Köyünde düştüğü bildirildi. Olayla ilgili videoda, paraşütle atlayarak kurtulan iki pilottan birinin yabancı olduğu görülüyor ve pilotun muhtemelen Rus olduğu iddiası yer aldı.

Çin medyasında yayımlanan videoda, uçağın tarım arazisine düştüğü ve yakındaki otları yaktığı, askeri uçağın enkazının her yere saçıldığı görüldü. Bir köylünün, “Çin Halk Kurtuluş Ordusu musunuz?” sorusunu “Evet” diye yanıtlayan pilot, Rus olduğu düşünülen diğer pilotun kim olduğu sorulduğunda “fotoğraf çekmeme” uyarısı yaptı.

RUSYA’NIN ÜST SINIF SAVAŞ UÇAĞI EKSİĞİ OLABİLİR!

Şu an ABD’de yaşayan Çin Kurtuluş Ordusu’nun eski yarbayı Yap Cheng’in Twitter üzerinde yaptığı paylaşımına göre, Rus olduğu düşünülen pilot, Çin’e yeni uçak tipleri konusunda eğitim almaya gelenlerden biridir. Yani Çin, Rusya uçak satmak (göndermek) istiyor. Her iki pilot, sadece süpersonik savaş pilotlarının sahip olduğu anti-G takımları giyiyor. Bu da Rus ordusunun, üst sınıf savaş uçaklarında eksiği olduğu anlamına geliyor.

ÇİN, RUSYA’YA EN GELİŞMİŞ OLAN J-10B VE J-20A TİPİ UÇAKLARINI SATMAYI AMAÇLIYOR?

Uçağın, eğitim uçağı olduğu iddialarına karşı onun bir savaş uçağı olduğunu savunan yarbay, uçağın düştüğü bölge yakınlarında J-10B ve J-20A tipi savaş uçaklarıyla donatılmış 56 hava tugayının olduğu söyledi. Ayrıca Çin’in şu anda en gelişmiş olan bu iki modeli Rusya’ya satmayı amaçlıyor olabileceğini belirtti.

QHA

Anahtar Kelimeler:
RusyaÇinUkraynaRus Pilot
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.