Büyükelçi Bodnar: "Ukrayna halkı, Türk halkının 100 sene önce yaptığı gibi kendi Kurtuluş savaşını veriyor"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Rus işgalcilerin ele geçirdiği ve Ukrayna’nın işgalden kurtardığı, aynı zamanda elleri arkadan bağlanarak katledilmiş sivillere rastlanılan Ukrayna’nın Buça şehrinde işlenen soykırıma dair açıklamalarda bulundu. Bodnar, “Buça, insanlık dışı zulmün ve gerçek soykırımın yaşandığı bir yerdir. Ruslar, Ukraynalıları millet olarak yok etmek istiyorlar ve işgal ettikleri her ülkede aynısını yapacaklar. Kısa süre önce çiçek açan ve hareketli Ukrayna şehirlerinin sokaklarında yatan cesetler, manyak Putin ve onun katil, tecavüzcü ordusu tarafından yaratılan gerçeküstü bir kabus. Ukrayna halkı Türk halkının 100 sene önce verdiği kendi Kurtuluş savaşını veriyor.” ifadelerine dikkat çekti.

İşgalci Rus askerlerinin acımasız savaş suçları işledikleri Ukrayna’nın Buça (Bucha) şehrinin sokakları elleri arkadan bağlı şekli katledilen sivillerin cansız bedenleri ile kaplı görüntülere sahne olmuştu. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar (Vasyl Bodnar), 3 Nisan akşamı yayımladığı açıklama ile Ukrayna ordusunun Rus işgalcilerden geri aldığı şehirdeki yaşanan trajediye ilişkin çarpıcı gerçeklere değindi. Büyükelçi Bodnar, Rus işgalcilerin Ukrayna’da işlediği savaş suçlarına dikkat çekerek, yaşanan trajedinin boyutlarına değindi. Putin’in, bütün bir ülkeyi ve bütün bir ulusu birkaç hafta içinde yok etmeye karar veren 21. yüzyılın en büyük savaş suçlusu olduğunu dile getiren Bodnar’ın söz konusu açıklamasında yer alan ifadelerinin tamamı şöyle:

KATLEDİLEN UKRAYNALILARIN CANSIZ BEDENLERİ BİR AY SOKAKLARDA KALDI…

“Rus ordusunun Kıyiv (Kyiv) bölgesinden ayrılmasından sonra, mevcut trajedinin gelişimini anlamak mümkün oldu. Rus ordusu, Mart ayının ilk günlerinde sivil nüfusu sistematik olarak yok etmeye başladı. Öldürülen insanlar, işgalcilerin yolu üzerinde bulunan Kıyiv bölgesindeki Buça, İrpin (Irpen), Gostomel (Hostomel) ve diğer küçük kasabaların sokaklarında yaklaşık bir ay kaldı.

“PUTİN EN BÜYÜK SAVAŞ SUÇLUSUDUR”

Putin, Hitler’in Yahudileri yok etmek istediği gibi, Ukraynalıları da bir ulus olarak yok etmek istiyor. Çünkü bizden korkuyor ve nefret ediyor. Putin, bütün bir ülkeyi ve bütün bir ulusu birkaç hafta içinde yok etmeye karar veren 21. yüzyılın en büyük savaş suçlusudur. Hitler bile bu kadar büyük bir vahşete girişmedi. Kıyiv yakınlarındaki küçük bir kasaba olan Buça’da, Rus ordusunun 300’den fazla kişiyi gömdüğü bir toplu mezar olan bir sivil cenazesi keşfedildi. Buça, insanlık dışı zulmün ve gerçek soykırımın yaşandığı bir yerdir. Ruslar, Ukraynalıları millet olarak yok etmek istiyorlar ve işgal ettikleri her ülkede aynısını yapacaklar.

“RUSYA İŞGAL ETTİĞİ TOPRAKLARDA ÇALDIĞI MALLARI BELARUS’A GÖTÜRDÜ”

İşgal altındaki topraklarda, Rus ordusu soygun ve yağmacılık yaptı, çalınan malları Belarus’a götürdü. Belarus’ta Rus ordusu tarafından çalınan eşyaların posta gönderileri organize edildi. Şimdi Rusya’nın her yerine gönderiliyorlar. Rus ordusu hiçbir şey kaçırmayarak kaşık bile çaldı. Alçaklık, bayağılık, tam bir ahlaksızlık-işgalcinin gerçek kimliği budur.

Rus işgalciler, Buça, İrpin, Gostomel ve Kıyiv bölgesindeki diğer küçük kasabalarda 16 ila 60 yaş arasındaki erkek nüfusu vahşice öldürdü. İkinci Dünya Savaşı’ndaki Nazilere benzer şekilde, halk olarak Ukraynalılara etnik temizlik yaptılar.

“UKRAYNA HALKI, TÜRK HALKININ 100 SENE ÖNCE VERDİĞİ KENDİ KURTULUŞ SAVAŞINI VERİYOR”

Ukrayna halkı Türk halkının 100 sene önce verdiği kendi Kurtuluş savaşını veriyor. Buça, Gostomel, İrpin; bu şehirler sonsuza dek Ruslar tarafından işlenen suçların kanıtı olmalı çünkü Ruslar orada işledikleri suçlarla gerçek katil olduklarını kanıtladılar. Kısa süre önce çiçek açan ve hareketli Ukrayna şehirlerinin sokaklarında yatan cesetler, manyak Putin ve onun katil ve tecavüzcü ordusu tarafından yaratılan gerçeküstü bir kabus. Bu düşünülemez bir suçtur ve Dünya’nın buna göz yummaya hakkı yoktur, çünkü yarın aynısını her ülkede tekrarlayabilir.

“RUSYA MEDENİ DÜNYADAN DIŞLANMALI”

Rusya, işlediği suçların hesabını vermeli ve sonsuza dek medeni dünya arasında dışlanmalı. Neden tüm Rusya mı? Çünkü Putin bu savaşı başlatsa da Rus halkı onu destekleyerek suç ortağı olmuştur. Bugün yapılan anketlere göre Rusların yüzde 70’i Ukrayna’ya karşı savaşı destekliyor. Yani çocuklar, kadınlar ve yaşlı insanlar dahil sivil halkın öldürülmesini destekliyorlar. Biz ise tüm komşularla barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Onlar ise yeni emperyalist devlet olacak SSCB 2.0. inşa etmek istiyorlar. Bu saçmalığın gerçekleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Rus ordusunun yenilmez olduğuna dair miti şimdiden yok ettik, Putin’in bu şüphe uyandırıcı hırslarını da durduracağız.“

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.