Başımız Sağolsun Kardeş Azerbaycan!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ermenistan’ın ateşkesi bozarak Azerbaycan ordusunu hedef aldığı çatışmaların üçüncü gününe girildi. 14 Temmuz 2020 tarihinde Azerbaycan’dan acı haber geldi. Buna göre, yaşanan çatışmalarda biri general olmak üzere altı subay ve bir er şehit düştü.

QHA Ajansının haberine göre, 14 Temmuz sabahı gerçekleşen çatışmalarla ilgili Azerbaycan Savunma Bakanı Yardımcısı Karim Valiyev tarafından resmi bir açıklama yapıldı. Bakan Yardımcısı Valiyev, şehit düşen Azerbaycan askerlerinin isimlerini açıkladı ve olayı doğruladı. Bakan Yardımcısı Valiyev’in açıklamaları şöyle:

TÜMGENERAL POLAD HAŞİMOV VE 6 ASKER DAHA ŞEHİT OLDU

“İki gün boyunca düşmana ezici bir şekilde bombardıman yapıldı. Yaklaşık 100 düşman gücü yok edildi, çok sayıda ekipman, savaş aracı ve önemli nakliye tesisleri ortadan kaldırıldı. Ancak, Tümgeneral Polad Haşimov ve Albay Ilgar Mirzayev bu sabah gerçekleşen çatışma sonrası kahramanca şehit düştü.”

Azerbaycan basınına yansıyan haberlere göre, şehit düşen diğer Azerbaycan askerlerinin isimleri şu şekilde: Binbaşı Namig Ahmadov ve Anar Novruzov, çavuşlar Ilgar Zeynalli ve Yaşar Babayev ve er Elçin Mustafazade.

Azerbaycan’da 12 Temmuz’dan beri devam eden çatışmalarda Ermenistan’ın top atışları sonucu 11 Azerbaycan askeri şehit oldu.

  • Polad Haşimov

  • Ilqar Mirzayev

ERMENİSTAN TOVUZ BÖLGESİNE HAİNCE SALDIRMIŞTI

Ermenistan ordusu, dün sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti. Gerçekleştirilen alçak saldırıda Azerbaycan ordusundan 1’i üsteğmen 4 asker şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.