Azerbaycan tetikte: Askeri tatbikatlar yoğunlaştı!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine ait unsurlar, ağustos ve eylül aylarında Türk Silahlı Kuvvetleri ile gerçekleştirilen ortak tatbikatlar sonrası peş peşe askeri faaliyetlere yoğunluk verdi.

Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırılarını ve tacizlerini sürdürdüğü temas hattında gergin bekleyiş sürerken, Bakü yönetimi de askeri tatbikatlara yoğunluk verdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 24 Eylül 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, Azerbaycan ordusuna ait zırhlı birlikleri, füze ve topçu birlikleri ile hava unsurları son üç günde peş peşe tatbikatlar yaptı.

AZERBAYCAN’DAN PEŞ PEŞE ASKERİ TATBİKAT

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, personelin savaşa hazır olma durumunu artırmayı amaçlanan zırhlı birliklerin tatbikatında, araçların zorlu arazilerde ve gerçek savaş koşullarında nasıl kullanılacağı test edildi. Ayrıca temsili düşman hedeflerine ateş edildi.

AZERBAYCAN’DA SEFERBERLİK Mİ İLAN EDİLDİ?

Azerbaycan Cumhuriyeti Seferberlik ve Askere Alma Hizmetleri Birimi, 21 Eylül 2020’de gerçekleştirdiği bildiri ile yedek kuvvetleri askeri göreve çağırdı. Seferberlik ilanının, Ermenistan’ın sınırdaki Tovuz bölgesine yönelik saldırıları sonucu bir Azerbaycan askerinin şehit düşmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Ermenistan’ın sınırdaki taciz ve saldırıları devam ederken Azerbaycan ordusu, seferberlik çağrısı kararı aldı. 21 Eylül 2020’de yapılan açıklamada, yedek kuvvetlerdeki birimler göreve çağrıldığı belirtildi. Haberin yayılmasının ardından, Azerbaycan’da büyük bir askeri hareketlilik ve seferberlik ilan edildiğine dair iddialar ortaya atıldı. Azerbaycan ordusu, bu kararla seferberlik ilanından çok yedek güçleri silah altına almayı amaçladığı öğrenildi.

Kaynak: QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.