Azerbaycan, Ermenistan'ın döşediği 16 binden fazla mayını imha etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine bağlı istihkam birliklerinin, işgalden kurtarılan bölgelerde Ermenistan ordusunun döşediği 16 binden fazla mayın ve patlamamış mühimmatı imha ettiği bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, işgalden kurtarılan bölgelerden mayın ve patlamamış mühimmat temizliğinin devam ettiğini açıkladı. Türk istihkam birliklerinin de arama ve temizleme faaliyetlerine katıldığı belirtilen açıklamada, Türk yapımı Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatlarının (MEMATT) temizleme faaliyetlerinde kullanıldığı kaydedildi.

11 BİN 900 HEKTAR ALAN TEMİZLENDİ

Öte yandan temizleme çalışmalarının öncelikli olarak yollar, tarım arazileri ve yerleşim birimlerinde yoğunlaştırıldığı belirtilerek, işgalden kurtarılan bölgelerde bugüne kadar 11 bin 900 hektar alanın temizlendiği aktarıldı. Temizleme çalışmalarında 16 binden fazla mayın ve patlamamış mühimmatın imha edildiği belirtildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.