Amerikan Yahudilerinin yüzde 77’si Biden’e oy verdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yahudi kuruluşu J Street tarafından yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre Amerikan Yahudilerinin yüzde 77’si Biden için oy verdi. Yüzde 21’i ise 2020 seçimlerinde Başkan Trump için sandığa gitti.

Bu araştırmanın sonuçlarını referans aldığımızda 2020 Başkanlık Seçimleri,Cumhuriyetçi Parti için Yahudi oyları cezbetmek konusunda 2008’den bu yana en kötü seçim yılı oldu.

J Street Başkanı Jeremy Ben Ami basına seçim konusunda yaptığı açıklamada, şu ifadeleri paylaştı: “Bu tarihi ve mihenk taşı bir seçim oldu. Neredeyse Yahudi cemaatlerinin çoğunluğu adeta Donald Trump’ı ve aşırı sağı destekleyen politikalarını reddetti. Donald Trump yaptığı siyasi hamlelerle, Demokrat Partili Yahudileri Cumhuriyetçi partiye yönelten bir Exodus’e neden olmak isterken, maalesef  Cumhuriyetçi Partiden bir Exodus’e neden oldu.”

(Şalom)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.