ABD’nin gözü Suriye petrollerinde

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Trump, ''Suriye'deki petrol sahalarında DAEŞ'in yeniden yapılanmasına izin vermeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, “Dün Türkiye ve Kürtlerle ilgili yaptığım konuşmamda bahsettiğim petrol sahaları, Kürtlere yaptığımız yardım ile geri alana kadar DAEŞ tarafından yönetiliyordu. IŞİD’in buralardan yeniden canlanmasına ve bu alanlara sahip olmasına asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

TERÖRİST MAZLUMU ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ!

Ardından ikinci bir mesaj paylaşan Trump, "General Mazlum ile görüşmemden gerçekten zevk aldım. Yaptıklarımızı takdir ediyor ve ben de Kürtlerin yaptıklarını takdir ediyorum. Belki de Kürtlerin petrol bölgesini tutma vakti gelmiştir" dedi.

Beyaz Sarayda ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mike Milley ile yapılan brifinge katılan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham dahil 10 senatör toplantı sonrasI gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Suriye'deki petrol kaynaklarının korunmasının önemine değinen Graham, "Genelkurmay Başkanı Milley, Suriye'nin belirli bölgelerindeki petrolün DEAŞ veya İran'ın eline geçmesini önleyebileceğimiz bir plan hazırlıyor" dedi.

ABD medyasında yer alan haberlere göre söz konusu petrol sahalarının korunması için 30 Abrams tankından oluşan zırhlı bir tugayın gönderileceği iddia edilirken Graham ise konuya ilişkin plana dair bir bilgi paylaşmadı.

Söz konusu planın gerçekleşmesi durumunda bölgede Rusya ve Suriye rejimine karşı ABD'nin ateş gücünde önemli bir artış olacağı bildirildi.

(FARS Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.