ABD’de aşırı gruplar “Koronayı Yahudilere bulaştırın” çağrısı yapıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Pazar günü yayınlanan bir haber, FBI tarafından hazırlanan bir uyarı yazısında ABD’deki aşırı sağ görüşlü grup ve örgütlerin, üyelerine ölümcül korona virüsü polis memurlarına ve Yahudilere bulaştırma çağrısı yaptığını belirtti.

Şalom'un verdiği habere göre, FBI New York ofisi neo-Naziler ve beyaz ırkın üstünlüğüne inanan aşırı sağ görüşlü gruplar arasındaki mesajlaşmaları yakaladı. Geçtiğimiz hafta FBI’ın New York ofisi tarafından hazırlanan uyarı yazısına göre bu mesajlarda korono virüs teşhisi konulan örgüt üyelerinden Yahudilerin toplandığı ya da sıklıkla gittiği market, devlet dairesi, işletme ya da ibadet yerleri gibi mekanları ziyaret ederek virüsü bulaştırmaya çalışmaları istendi. Polislerin de hedef gösterildiğinin belirtildiği uyarıda, içeriğinde hasta örgüt üyelerinin vücut sıvılarının bulunduğu sprey şişelerin saldırı için kullanılacağı da vurgulandı.

ABD’deki Yahudi cemaatlerinin ve sinagoglarının koruma işlerini koordine eden Güvenli Toplumlar Ağı’nın Başkanı Michael Masters, ABC’ye yaptığı açıklamada aşırı sağ görüşlü grup ve örgütlerin korona virüs pandemisini kendi komplo teorilerini yaymak için kullandıklarını belirtti.

Masters, “Yahudilerin aşı satmak için korona virüsü yarattıkları görüşünü yayarak, korona virüs teşhisi konulan örgüt üyelerine Yahudilere ve emniyet güçlerine hastalığı bulaştırma çağrısı yaparak neo-Naziler ve beyaz ırkın üstünlüğünü savunan aşırı sağ görüşlü grupların kendi komplo teorilerini yaymaya, dezenformasyona sebep olmaya ve kendi internet sitelerinde şiddeti teşvik etmeye çalıştığını gözlemledik” dedi.

ADL’de araştırmacı olarak çalışan Alex Friedfeld’e göre, aşırı sağ görüşlüler ocak ayında, virüsün henüz yeni tespit edildiği dönemde korona virüsün Yahudi bir örgüt tarafından yaratıldığı fikrini yaymaya başlamıştı. Friedfeld geçtiğimiz hafta The Times of Israel’e yaptığı açıklamada, “En popüler komplo teorisi Yahudilerin virüsü kâr amaçlı olarak kullanması. Bu virüsü Yahudilerin ürettiği ve içerden bilgi alarak piyasaların çökmesinden yararlanacağı da bir diğer komplo teorisi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.