ABD'de ırkçılık karşıtları ve Trump’çılar arasında silahlı çatışma, bir kişi öldü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD'nin Oregon eyaletinin Portland kentinde ırkçılık karşıtları ve Başkan Donald Trump’ı destekleyenler arasında arbede çıktı, olaylar sırasında bir kişi hayatını kaybetti.

Portland kentinde polis şiddeti ve ırkçılığa karşı düzenlenen protestoların 93. gününde, göstericiler ve Trump’ı destekleyenlerin yaklaşık 600 araçtan oluşan uzun konvoyunda bulunanlar sokaklarda karşı karşıya geldi.

Bu gerilim sırasında göğsünden üç el silahla vurulan bir kişi hayatını kaybetti.

Euronews'in Associated Press ajansından aktardığı habere göre, bir kişinin vurularak öldürülmesiyle, iki grup arasında çıkan arbede arasında doğrudan bir bağlantı olup olmadığının kesin olmadığını duyurdu.

Basına yansıyan görüntülerde ise Trump’ı destekleyenlerin konvoyunun taşlandığı ve taciz edildiği ve konvoydakilerin ve buna karşılık verdiği, iki grup arasında yer yer arbede yaşandığı görülüyor.

Portland'da gerilim artıyor

Amerikalı George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı gösterilerin sürdüğü ABD'de, Oregon eyaletinde göstericiler salı günü polis merkezini ateşe vermişti.

Floyd'un 25 Mayıs'ta öldürülmesinin ardından Portland'da 29 Mayıs'ta başlayan gösteriler 93 gündür devam ediyor.Portland Polis Bürosu 21 Ağustos'ta yayımladığı raporda, kentte o tarihe kadar 83 gece protestosu düzenlendiğini, şiddet olaylarına sahne olan protestolarda 500'den fazla kişinin gözaltına alındığını bildirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, protestolar nedeniyle kente federal güvenlik güçlerini sevk etmişti. Federal güvenlik güçlerinin kimlik ibraz etmeden göstericileri sivil araçlarla gözaltına alması, ülke genelinde tepkilere neden olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.