ABD'de Filistin'e destek gösterisi: Filistinli çocukların bombalanması herkesi rahatsız etmeli!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD’de binlerce kişi Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. “Filistin’e özgürlük” sloganları eşliğinde gerçekleştirilen gösteri yürüyüşünde, İsrail ve ABD yönetimine tepki gösterildi. Gösteriyi düzenleyen Filistin İçin Amerikalı Müslümanlar adlı kuruluşun başkanı Osama Abuirshaid, Türkiye’nin Filistin davasına verdiği desteğin övgüye değer olduğunu vurgulayarak, Filistinli çocukların bombalanmasının herkesi rahatsız etmesi gerektiğini dile getirdi.

ABD’nin başkenti Washington ve New York’ta dün binlerce kişi, Filistin’e destek gösterisi gerçekleştirerek İsrail ve ABD yönetimine tepki gösterdi. ABD Dışişleri Bakanlığı önünde toplanan yüzlerce kişi, ABD Dışişleri Bakanlığına yönelik tepkilerini ortaya koydu. Gösteride çok sayıda Filistinli, Türk ve ABD’linin yanı sıra Ortodoks Yahudi grupların da destek verdiği Filistin asıllı ABD Temsilciler Meclisi üyesi Rashida Tlaib konuşma yaptı ve İsrail’e sert sözler sarf etti.

YAHUDİLER, İSRAİL'İN GAZZE'DE UYGULADIĞI ŞİDDETİ PROTESTO ETTİ - Son Dakika  Haberleri

“ABD’NİN İSRAİL’E VERDİĞİ DESTEK, FİLİSTİN’E BASKIYA DÖNÜŞÜYOR”

Tlaib, İsrail’in “ırkçı” uygulamalarının yanı sıra son günlerde sivillere yönelik saldırılarının kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve ABD yönetiminin İsrail’e verdiği desteğin Filistin’e baskıya dönüştüğünü vurguladı. Sayıları artarak binlere ulaşan kalabalık, ellerinde Filistin bayrakları ve sloganlar eşliğinde Beyaz Saray’ın önüne kadar geldi ve ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atan kalabalık, “Filistin’e özgürlük” sloganları eşliğinde gösterilerini gerçekleştirdi.

“TÜRKİYE’NİN FİLİSTİN DAVASINA VERDİĞİ DESTEK ÖVGÜYE DEĞER”

Gösteriyi düzenleyen Filistin İçin Amerikalı Müslümanlar adlı kuruluşun başkanı Osama Abuirshaid, “İsrail’in ırkçı uygulamalarına tüm dünya karşı çıkmalı. ABD yönetiminin İsrail’e verdiği bu desteği kabul etmemiz mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Abuirshaid, Türkiye’nin Filistin davasına verdiği desteğin övgüye değer olduğunu vurgulayarak, Filistinli çocukların bombalanmasının herkesi rahatsız etmesi gerektiğini dile getirdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.