Melania Trump, ‘Başkan Koleksiyonu’nu kripto para ile satıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski First Lady’si Melania Trump, bir açık artırmada şapka, suluboya resim ve “NFT” teknolojisine sahip dijital bir ürün içeren bir “Başkan seti” satıyor. Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, teklif için yalnızca Solana kripto para biriminin kabul edileceği belirtildi.

Şarku’l Avsat’ın Fransız basın ajansı AFP’den aktardığı habere göre Donald Trump’ın eşinin web sitesi, üç fiziksel ve dijital ürünün 11-25 Ocak tarihleri ​​arasında yalnızca çevrimiçi olarak 250 bin dolar veya yaklaşık 1416 Solana başlangıç ​​fiyatıyla satışta olacağını belirtmişti.

Melania'nın ofisinden yapılan açıklamaya göre, bu koleksiyon “Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eşi Brigitte ile Nisan 2018'de Washington'daki Beyaz Saray'da Trump yönetimine yaptığı ilk resmi ziyaret anısına” hazırlanmış. Fransa Cumhurbaşkanı ve eşinin Washington ziyareti sırasında Melania Trump, Fransız-Amerikalı moda tasarımcısı Hervé Pierre tarafından kendisi için tasarlanan müzayededeki şapkayı takmıştı.

Açıklamada, “resmi Fransa ziyareti için Hervé Pierre’in tasarladığı beyaz geniş kenarlı şapkası Bayan Trump tarafından imzalandı” denildi. Müzayedede beyaz şapkaya ek olarak, Fransız sanatçı Marc-Antoine Colonne tarafından beyaz şapkalı Melania Trump'ın suluboyasının resmedildiği tablonun yanı sıra, tablonun kendisinin bir NFT dijital ürünü de yer alıyor ve her ikisi de Melania Trump tarafından imzalandı.

NFT, Değiştirilemez Semboller Platformu’nun blok zincir teknolojisi tarafından oluşturulan Orijinallik Sertifikasına sahip bir grafik, animasyon, müzik parçası, resim veya video olabilen dijital bir ürün. Bir yıl önce neredeyse hiç bilinmeyen bu teknoloji, aylardır çağdaş sanat müzayedelerinde önemli bir itici güç oldu.

2020 Aralık ayının ortalarında, Melania Trump, içinde Melania Trump’ın mavi gözlerinin çizildiği bir suluboya tablosu da dahil olmak üzere çeşitli dijital çalışmalarını sunduğu NFT sergisi başlattı. Ofisten yapılan açıklamada, “Melanie’nin Vizyonu Sergisi, Bayan Trump’ın kobalt mavisi gözlerini betimleyen ve koleksiyona ilham verici bir çekicilik kazandıran, Marc Antoine Colon’un büyüleyici suluboya tablosudur” denildi.

“Melanie’nin Vizyonu” tablosunun satışında olduğu gibi, Başkan Koleksiyonu’ndan elde edilen gelirin bir kısmı da koruyucu ailelerde yaşayan çocukların dijital eğitimlerine yardımcı olmak için kullanılacak. Melania Trump’ın ofisi, AFP’nin bu projelere tahsis edilen kâr payına ilişkin sorusuna ise yanıt vermedi.

Washington- Londra/Şarku’l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.