Koronavirüs salgını sürecinde Ukraynalı turistlerin 1 numaralı tatil adresi Türkiye oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 29 Nisan 2021 itibarıyla tam kapanma kararının uygulanmaya başlandığı Türkiye’de, hazırlıklarını tamamlayan turizm merkezleri yasaktan muaf tutulan turistlere hizmet vermeye başladı. Turistik tesislerin bir numaralı ziyaretçileri ise Ukraynalı turistler oldu.

Kovid-19 salgını sürecinde 18 günlük tam kapama kararının uygulanmaya başlandığı ve turistler için her türlü önlemin alındığı belirtilen Türkiye’nin uğrak turizm beldelerinden Muğla’da, otel ve mavi bayraklı plajlara gelen ziyaretçilerin, deniz ve havuza girmeleri, güneşlenme alanlarında sosyal mesafe kuralı kapsamında hareket etmeleri serbest bırakıldı. Bunun göre uçakla 28 Nisan’da Muğla’ya gelen 350 kişilik Ukraynalı ilk turist kafilesi, yaklaşık iki hafta tatillerini Fethiye ve Marmaris’te bulunan otellerde geçireceği bildirildi.

Ukraynalı turist kafilesi Muğla'ya geldi

160 BİNE YAKIN UKRAYNALI YOLCU BEKLENİYOR

AA’da bugün yer alan habere göre, YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz her sene kente gelen turistlerin büyük çoğunluğunun İngiltere, Rusya ve Ukrayna’dan olduğunu belirtti.
Muğla’daki otellerin büyük bir bölümü ile havalimanlarının Güvenli Turizm Sertifikası aldığını ve bu sezon da misafirleri beklemeye başladığını belirten Ayaz, şunları aktardı:

“17 Mayıs’a kadar yaklaşık 8 bin 500 Ukraynalı turisti bölgemize bekliyoruz. Şu anki ön rezervasyonlara göre sezon boyunca yaklaşık 160 bin civarında Ukraynalı yolcu Dalaman’a gelecek. Bu sayılar artacak, buna eminiz. 17 Mayıs’tan sonra İngiltere uçuşlarımız başlayacak. Elimizdeki planlamaya göre İngiltere ilk adımlarını atacak.”

QHA / A. Huri Kaptan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.