Eve girip ziyafet çeken ayının üst kattaki camdan kaçma girişimi kameraya yansıdı

"Ayı saygılı bir misafir olduğu için çok memnunum"

Ryan MacFarlane, ayının banyoda da bir süre vakit geçirdiğini söyledi (Bob Belfiore/Temsili)

ABD'nin Colorado eyaletinde bir ayı çarşamba günü eve girip ziyafet çekti. Dev hayvan 2. kattaki camdan sarkıp evden kaçmaya çalışırken görüntülendi. 

Ayının kaçma girişimi komşu binadaki Neidi Hannah tarafından yakalandı.

Videoda Amerikan kara ayısı, yatak odasındaki camdan yere inmeye çalışırken görülüyor. Hayvan, mesafe yüksek gelince geri dönüyor.

New York Post, ayının bunun ardından birinci kata inip geldiği yerden gittiğini ve ormanda gözden kaybolduğunu bildirdi.

Ev sahibi Ryan MacFarlane ise, Fox31'e ayı haberini işteyken aldığını açıkladı:

Tırnaklarını geçirip pencereyi yırtıp açmış. İçeri girip o akşam yemek için hazırladığım domuz pirzolasını yemiş. Ayı kilerden atıştırmalık bir şeyler almış ve saksıları devirmiş.

Binlerce dolarlık hasar oluştuğunu varsaydığını söyleyen MacFarlane, eve gidince rahatladığını belirtti:

Neyse ki pek zarar yoktu. Ayı saygılı bir misafir olduğu için çok memnunum.

Colorado Parklar ve Yaban Hayatı Departmanı, ayıların yılın bu dönemlerinde kış uykusundan uyandığı için daha çok görüldüğünü hatırlattı. Yetkililer, ayıların avlanmaya çıktığında genellikle en kolay erişilebilir ve en doyurucu seçenekleri tercih ettiğini duyurdu.

Uzmanlar çöp kutularını kilitleyerek, pencereleri ve kapıları kapalı tutarak ayıların gelmesinin engellenebileceğini ifade etti.

Independent Türkçe, New York Post, Daily Mail, Şarku'l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.