Farabi makale yarışması sonuçlandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘UNESCO 2020 Farabi Yılı’ münasebetiyle düzenlenen ‘Farabi’nin Bilim Dünyasına Katkısı ve Tesiri’ konulu makale yarışmasında dereceye girenler belirlendi. Yarışmada derece alanlara toplam 13 bin TL para ödülünün verileceği açıklandı.

Organize ettiği kültür-sanat etkinlikleriyle kentin sosyal hayatına önemli katkılar sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, 2020’nin UNESCO tarafından Farabi yılı seçilmesi nedeniyle ‘Farabi’nin Bilim Dünyasına Katkısı ve Tesiri’ konulu makale yarışması düzenledi. Her katılımcının birer çalışma ile katılabildiği yarışmaya gönderilen makalelerden dereceye girenler, kitap olarak yayınlanacak.

Toplamda 13 bin TL para ödülü

Makalelerin tüm kullanım hakları Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olurken; yarışmanın birincisine 6 bin, ikincisine 4 bin, üçüncüsüne 2 bin ve 2 kişiye de 500’er TL para ödülü verilecek. Türkiye’nin pek çok ilinden yoğun ilgi gören yarışmaya, 153 kişi başvurdu. Seçici kurul; Prof.Dr. Yaşar Aydınlı, Prof.Dr. Mehmet Cüneyt Kaya, Doç.Dr. Ferruh Özpilavcı, Doç.Dr. Mehmet Fatih Birgül ve Dr.Öğr.Üyesi Ayşe Taşkent’ten oluştu. Puanlama cetveli usulüne göre yapılan nesnel değerlendirme sonucunda, 5 katılımcının makalesi derece almaya layık görüldü. Seçici kurul değerlendirmesinde, ‘Ayşegül Şenocak müstearlı’ Ayşe Eraslan birinci, ‘Burhanettin Taha müstearlı’ Cemil Çiçek ikinci, ‘Zahide Hakseven müstearlı’ Zahide Elif Ataseven üçüncü oldu. Yarışmada, birinci teşvik ‘Heyaamola müstearlı’ Yüksel Akpınar, ikinci teşvik de ‘Hamit Cevdet müstearlı’ Baki Karakaya’ya verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.