'Farabi Makale Yarışması' ödülleri törenle dağıtıldı

 BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bursa Günlüğü Dergisi Deneme Yarışması ile Farabi Makale Yarışması’nda dereceye giren eserlerin ödülleri sahiplerini buldu.  

Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Bursa Günlüğü Dergisi Deneme Yarışması ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Farabi Makale Yarışması’nda süreç, ödül töreni ile son buldu.

Bursa’nın tarihî ve tabii güzelliklerini deneme tadında okumak için düzenlenen Bursa Günlüğü Dergisi Deneme Yarışması’na Türkiye’nin birçok yerinden gelen denemelerin titizlikle değerlendirildiğini ifade eden Başkan Aktaş, deneme yarışmasının birincisi Yaşar Bayar, ikincisi Kübra Çetin, üçüncüsü İbrahim Şaşma, dördüncüsü Serkan Erden ve beşincisi Sema Dinç’i tebrik etti. Zor bir süreci idare eden seçici kurul üyeleri; Mustafa Özçelik, Âkif Durmuş ve Dr. Mustafa Baki Efe’ye emekleri için teşekkür eden Başkan Aktaş, 2020’nin UNESCO tarafından “Farabi Yılı” ilan edildiğini Türk Filozofu Farabi’yi yâd etmek için de makale yarışması düzenlediklerini kaydetti. Pandemi süreci nedeniyle Farabi’nin hakkıyla yad edilemediğini dile getiren Başkan Aktaş, ilim dünyasının çokça istifade ettiği bir isim olan Farabi’yi Bursa olarak hatırlamak ve hatırlatmaktan gurur duyduklarını kaydetti. Başkan Aktaş, makale yarışmasının birincisi Ayşe Eraslan, ikincisi Cemil Çiçek, üçüncüsü Zahide Elif Ataseven, teşvik kazanan Yüksel Akpınar ve Baki Karakaya’yı da kutladı.  

Deneme yarışmasının seçici kurulunda görev alan Şair ve Yazar Mustafa Özçelik de yaptığı konuşmada, Bursa’nın, Anadolu’nun en önemli şehirlerinden biri olduğunu dile getirerek, “Böylesi şehirlerin önemi, kültür sanat faaliyetlerine verdikleri kıymetle ortaya çıkar. Bu nedenle Bursa Günlüğü Dergisi için Büyükşehir Belediyesi’ni kutluyorum. Yeni kalemlerin edebiyata kazandırılması, şehre dair duyguların, yaşanan hayatın kayda geçmesi anlamında dergileri çok önemsiyorum. Tarih boyunca Bursa için çok şiirler, romanlar yazıldı. Tek başına Tanpınar’ın şiiri bile yeterli. Ödül alan arkadaşları kutluyorum. Bu sürecin, roman yarışması, hikaye yarışması, tiyatro eseri yarışması şeklinde devam etmesini arzu ediyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.