İzmir'de helikopter Tahtalı Barajı'na düştü: 3 kişi aranıyor

İzmir'de çıkan yangına müdahale eden helikopter dün Tahtalı Barajı'na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopter personellerinden birinin kurtarıldığını diğer 3 personel için arama kurtarma çalışmalarının yapıldığını bildirdi.

İzmir'de dün meydana gelen yangına müdahale etmek üzere çalışma yapan helikopter Tahtalı Barajı'na düştü. Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dün gece 23.53'te helikopterdeki mürettebatla iletişimin kesildiğini belirtti.

4 PERSONELDEN BİRİ KURTARILDI

Gelişmeyle ilgili bilgi veren Bakan Yumaklı, İzmir Valisinin koordinasyonuyla Afet ve Acil Durum Başkanlığı Yönetimi (AFAD), Sahil Güvenlik, polis ve jandarmanın düşen helikopter için seferber olduğunu dile getirdi. Bakan, arama kurtarma çalışmaları kapsamında 1 personelin kurtarıldığını duyurdu.

Yumaklı, Kırgız Türkü personelin sağlık kontrolünden geçtiğini, yoğun bakıma alındığını ancak hayati tehlikesinin olmadığını belirtti. İkisi Kırgız Türkü, biri Türkiye Türkü olmak üzere 3 personel için arama  kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildiren Yumaklı, "Görüş mesafesi düşük olduğu için ekip arkadaşlarımız bir şey söyleyemiyor. Ancak dalgıçlarımız enkazın tam noktasını tespit etti" dedi.

Öte yandan Yumaklı, İzmir'deki yangının kontrol altına alındığını ifade etti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.