Gazeteci Barış Pehlivan, davasının düşmesi nedeniyle bugün tahliye edildi!

Maltepe Açık Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve denetimli serbestlik hakkı kabul edilmeyen gazeteci Barış Pehlivan'ın yargılandığı ceza davası, dünkü karar ile düşmüş idi.

Pehlivan, 3 ayın sonunda nihayet serbest bırakıldı.

Tahliyesinden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pehlivan:

"Hiç olmaması gereken süreç yaşadım 3 aydır. Maalesef bu iktidar, yargı sistemi beni 3 aylığına cezaevine soktu. Hakettiğim denetimli serbestlik hakkını bana çok gördüler. bu hakkımı savunmak için ciddi mücadele verdik. En sonunda bir davanın düşmesiyle birlikte denetimli serbestliğe ayrıldım. Yargıdaki çürümüşlüğün yanında okyanusta kum tanesi kadar kalıyor. Türkiye'de gazetecilere olan baskıları çözmüyor. Benimki sadece küçük simge. Umarım böyle süreçleri daha az yaşadığımız Türkiye'ye kavuşuruz. Dün nasıl gazetecilik yaptıysam yine aynı gazeteciliği yapmaya devam edeceğim. Bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ederim." şeklinde açıklamada bulundu.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.