Erdoğan ve Miçotakis'ten ortak basın açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında “Ege'yi barış ve işbirliği denizi haline getirelim istiyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis 7 Aralık 2023 tarihinde Atina’da bir araya geldi. Erdoğan ile Miçotakis görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı yapıldı.

Ege ve Doğu Akdeniz'deki her iki tarafın tutumları hakkında fikir alışverişi yaptığını belirten Erdoğan “Ege'yi barış ve işbirliği denizi haline getirelim istiyoruz. Türkiye ve Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla dünyaya örnek olalım arzusundayız” açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan sorunların uluslararası hukuk çerçevvesinde  yapıcı bir şekilde çözülebileciğinin altını çizerken, "Kıbrıs meselesinin Ada'daki gerçekler temelinde adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması tüm bölgenin yararına olacaktır" ifadelerini de sözlerine ekledi.

TÜRKLERE 7 GÜNLÜK VİZE UYGULAMASI

Ortak basın toplantısında açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunan adalarında Türklere 7 günlük turist vizesi sağlanacağını söyledi. Ayrıca Türk öğrenciler ve Avrupalı öğrenciler arasında daha yakın işbirliği sağlanması için vize muafiyeti meselesinin ele alındığını da ifade etti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.