Yunanistan kanalından skandal: Türkiye'nin toprak bütünlüğünü hiçe saydı!

Yunanistan devlet kanalı ERT1, 29 Kasım 2023 tarihli yayınında Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğü hiçe sayarak skandala imza attı. Kanal, Türkiye'nin batı kesiminde yer alan Trakya bölgesini kendi bayrağının renklerinde gösterdi.

Ankara ve Atina arasındaki diplomatik ilişkiler dün bir kez daha gerildi. Yunanistan devlet kanalı ERT1, 29 Kasım 2023 tarihli bir yayınında skandala imza attı. Saat 18.00'de yayımlanan programda Türkiye Cumhuriyeti'nin Trakya toprakları Yunanistan bayrağı renginde gösterildi.

TEPKİ YAĞAN YUNANİSTAN KANALI, HARİTAYI GÜNCELLEDİ

Türkiye'nin batı kesimindeki toprakları mavi-beyaz renklerle gösteren ERT1'e yayın esnasında tepki yağdı. Kanal, öğle saatlerinde 30 Kasım 2023 tarihli programında haritayı güncelledi. Sınır ve adalar konusunda her fırsatta Türkiye'nin nabzını yoklayan Yunanistan, radara girdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.