Bursa Valisi Canbolat: "Geleceğimizin ümidi sevgili çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan bayramını gönülden tebrik ediyorum"

Bursa Valisi Yakup Canbolat 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

"Adına 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' dediğimiz 23 Nisan, tüm dünya çocukları ile coşkumuzu ve sevincimizi paylaştığımız, dünya çocukları aracılığı ile en masum dostluğun, kardeşliğin ve barışın mesajlarını haykırışın bir ilanıdır.." diyen Vali Canbolat'ın kutlama mesajı şöyle;

"Aziz Bursalı Hemşehrilerim

Geleceğimizin Ümidi Sevgili Çocuklarımız;

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gurur ve bahtiyarlığını hep birlikte yaşıyoruz.

Vatanın işgal edildiği, milletin özgürlüğüne ve geleceğine kastedildiği kritik bir dönemde açılan Büyük Millet Meclisi, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen aziz milletimizin yolunu aydınlatmış, halkımıza güç, cesaret ve moral aşılamış ve İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmıştır. Yüce meclisimiz böylece istikbal mücadelesinin ve bağımsızlığa giden yolun öncüsü olarak Türk Milletinin gönlünde sarsılmaz bir güvene sahip olmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 103 yıldır kökleri mazide dalları atiye kadar uzanan şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olmuştur. 15 Temmuz’da ikinci kez “Gazi” unvanını alan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin, millet egemenliğinin, demokrasinin ve bağımsızlığımızın sembolü olmaya devam edecektir.

23 Nisan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armağan etmesi ise hiç şüphe yok ki gerek O’nun gerekse de aziz milletimizin çocuklarımıza olan inanç, güven ve beklentisinin de önemli bir tezahürü olmuştur.

Adına “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dediğimiz 23 Nisan, tüm dünya çocukları ile coşkumuzu ve sevincimizi paylaştığımız, dünya çocukları aracılığı ile en masum dostluğun, kardeşliğin ve barışın mesajlarını haykırışın bir ilanıdır.

Geleceğimizin teminatı ve en kıymetli hazinemiz olan çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak 23 Nisan’ın bizlere hatırlattığı ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir. Biz inanıyoruz ki Türkiye, çocuklarımızın omuzlarında yükselmeye devam edecektir.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıl dönümünde, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kuruluşundan bu yana, Türkiye Büyük Milleti Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş vefat eden tüm milletvekillerimizi, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, bu milletin aziz çocuklarının ve tüm dünya çocuklarının bayramını gönülden tebrik ediyorum..."

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.