Bayramdan buruk manzaralar: “Ne Gidecek Yerimiz Kaldı Ne Elini Öpecek Büyüğümüz’’

Resmi verilere göre 50 binden fazla can kaybına yol açan deprem nedeniyle 11 ilin sakinleri buruk bir bayram geçiriyor. Camiler yıkıldığı için sokakta bayram namazı kılan depremzedeler, evleri olmadığı için çadırlarında bayramlaşıyor.

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’taki Ulu Cami depremde büyük hasar görerek kullanılamaz hale geldi. Her bayram sabahın erken saatlerinde camiyi dolduran Kahramanmaraşlılar bu kez bayram namazını caminin önündeki meydanda kıldı.

Binlerce evin yıkıldığı kentin birçok noktasına kurulan çadır ve konteyner kentlerde yaşayan depremzedeler ise yakınlarını kaybetmenin acısıyla buruk bir bayram geçirdiklerini ifade ediyor. VOA Türkçe’ye konuşan depremzedeler, bu yıl bayramın kendileri için acı ve hüzünden başka bir şey ifade etmediğini dile getirdi.

Depremde cami yıkıldığı için bayram namazını dışarıda kılmak zorunda kaldıklarını dile getiren Rasim Akpınar, “Acılarımız oldu, yakınlarımızı kaybettik, evlerimizi kaybettik. Allah bir daha böyle günler bize ve hiç kimseye yaşatmasın’’ dedi.

Kahramanmaraş’ta her evde bir yas olduğunu belirten Muhammet Gündüz, “Büyük bir deprem yaşadık, yakınlarımızı kaybettik ama bir yandan hayat devam ediyor. Biz de bugün arkadaşlarla bayram namazında buluştuk. İyi olmaya çalışıyoruz’’ diye konuştu.

Depremde ailesinden 5 kişiyi kaybettiğini dile getiren İsmail Pullu bu yıl bayramın zor geçtiğini belirterek, “Sürekli yakınlarım gözümün önüne geliyor, az önce bir bardak çay içeyim dedim, boğazımdan aşağı inmedi. Birazdan mezarda yakınlarımızı ziyaret etmeye gideceğiz. Gerçekten çok zor, çok ağır. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın’’ ifadelerini kullandı.

Depremin kendisi için bir şey ifade etmediğini belirten Tülay Horal ise sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ne gidecek bir yerimiz kaldı, ne de elini öpecek bir yakınımız. Biz bayram kutlamıyoruz, bizim için bayram geçmişte kaldı. Böyle sabahtan akşama kadar bir belirsizlik içinde bu çadırın önünün bekliyoruz.”

VOA Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.