Hataylı depremzede: Köyümüzün tam kalbine, dere yatağımıza, bahçelerimize zehir yüklü asbest döküyorlar

Hatay’ın Samandağ ilçesinde enkaz molozları, Yeşilköy Mahallesi’nde depremzedelerin yaşadığı bölgeye dökülmeye başlandı. Bölge sakinleri, molozların zehirli asbest barındırabileceği endişesi yaşıyor. Mahallede yaşayan Mehmet Ali Ergin, “Maalesef köyümüzün tam kalbine, dere yatağımızın üstüne, bütün zeytin ve portakal bahçelerimizin suyunu, yeşilliğimizin su ihtiyacını karşıladığı derenin üzerine zehir yüklü asbestler döküldü. Karşımızda bir muhatap bulamıyoruz. Bir devletin insanını bu kadar yok saydığını hiçbir yerde görmedik” dedi.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde enkaz molozları, Yeşilköy Mahallesi’nde depremzedelerin yaşadığı bölgeye dökülmeye başlandı. Bölge sakinleri, molozların zehirli asbest barındırabileceği endişesi yaşıyor. Mahallede yaşayan Mehmet Ali Ergin, “Maalesef köyümüzün tam kalbine, dere yatağımızın üstüne, bütün zeytin ve portakal bahçelerimizin suyunu, yeşilliğimizin su ihtiyacını karşıladığı derenin üzerine zehir yüklü asbestler döküldü. Karşımızda bir muhatap bulamıyoruz. Bir devletin insanını bu kadar yok saydığını hiçbir yerde görmedik” dedi.

"Rant mı yaşam hakkı mı?"

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Hatay’da kaldırılan enkazlar önceleri ‘Kuş Cenneti’ olarak adlandırılan bölgeye dökülürken son günlerde Samandağ’a bağlı Yeşilköy Mahallesi’nde bulunan boş bir araziye dökülmeye başlandı. Bölge halkı ise molozların zehirli asbest barındırabileceği endişesi yaşıyor.

Yeşilköy mahallesinde yaşayan Mehmet Ali Ergin, moloz yığınlarından duydukları endişeyi dile getirerek, "Bunun daha önce bir sürü örneği var dünyada; bu enkazlar nasıl kaldırılmış, nasıl kaldırıyor? Öncelik birkaç tane firmanın rantı mı yoksa gerçekten orada yaşayan popülasyonun yaşam hakkı mı, onu sorgulamaya başladık” diye konuştu.

"Sanki buradaki insanlara 'sizi öldürmek için varız' diyorlar"

Bölgedeki yetkililerle iletişim kurduklarını ancak sonuç alamadıklarını belirten Ergin, “Dünyadan insanlar bizimle iletişime girdi. Buranın ne kadar sakıncalı olduğunu, bundan 10 sene sonrasının bize nasıl zarar vereceğini çok güzel anlattılar. Aynı şekilde biz de bunları yetkililere anlattık, bildirdik ama maalesef bir geri dönüş yok. Tam tersine, ‘Bu şekilde olmaması gerekir. Bekletin, bir altyapısını oluşturun en azından’ diyoruz. Bir bakıyorsunuz, ertesi gün 10 katı, 15 katı kamyon, sanki buradaki insanlara ‘Biz sizi öldürmek için varız’ diyorlar” dedi.

T24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.