Kırım Derneği Kırıkkale Şubesinden geleneksel Tepreş şenliği

Kırım Derneği Kırıkkale Şubesi, Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde 7 Mayıs 2023 Pazar günü, Kırım Tatarlarının geleneksel Tepreş şenliğini düzenleyecek.

Kırım Derneği Kırıkkale Şubesinden geleneksel Tepreş şenliği

Kırım Tatarları, her yıl geleneksel olarak baharı Tepreş Şenliği (Hıdırellez) ile karşılıyor. Tepreş Şenliği bu yıl da Türkiye'nin çeşitli yerlerinde gerçekleşecek. 

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şubesi, Tepreş Şenliği düzenleyeceğini duyurdu. Kırıkkale Şubesi, 7 Mayıs 2023 Pazar günü saat 12.00-17.00 arasında "Geleneksel 3. Tepreş Şenliği" yapılacağını duyurdu.

Keskin ilçesi Yoncalı köyünde; Qalakay tıkırtma (ekmek yuvarlama), Kırım Halk dansları, Keskin yöresi Halayı, Kırıkkale il kültür müdürlüğü halk sanatçılarının sunumu, Kırıkkale Belediyesi mehteran ekibinin gösterileri, Sılay-i rahim (mezarlık ziyareti), Kültür evinin bahçesine ağaç dikimi ve Kırım Mutfağı yemek sunumu gibi etkinlikler yapılacak. Ayrıca aynı gün Yoncalı Köyü Kırım Tatar Kültür Evinin resmi açılış töreni yapılacak. 

Bir 5 kişi ve şunu diyen bir yazı 'ARERINE YARDIMLASIA GELENEKSEL MBIM KIRIKKALE PAS TEPREÇ (QIDIRELLEZ) ŞENLİĞİ Yoncalı Köyü Kırım Tatar Kültür evi açılışı Yer: Yoncalı Köyü-KESKİN Tarih: 07 Mayıs 2023 Saat: 12.00-17.00' görseli olabilir

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.