Eskişehir Kırım Günleri'nde Kırım Tatar ezgileri ve halk dansları sergilendi

Eskişehir'de devam eden Türkiye'de Kırım Günleri etkinlikleri çerçevesinde Kırım Tatarlarının milli halk oyunları ve Kırım Tatar ezgileri seslendirildi.

Türkiye'de Kırım Günleri etkinliği, İstanbul'un ardından Eskişehir'de başladı. İki gün devam edecek olan etkinlikler kapsamında, bugün Anadolu Üniversitesinde protokol ve açılış konuşmaları yapıldı.

Türkiye'de Kırım Günleri etkinlikleri, İstanbul'un ardından Eskişehir'de dolu dolu etkinliklerle devam ediyor. Bu kapsamda, Eskişehir Tepebaşı'nda yer alan Kırım Sürgünü Anıtı'na ziyaret gerçekleşti. Ardından Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde açılış konuşmaları gerçekleşti. Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından Kırım Tatar kültürünün sembolü olan Kırım Tatar halk oyunları ve Kırım Tatar yırları sergilendi.

KIRIM TATAR HALK OYUNLARI DİNLEYİCİLERDEN BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından Kırım Tatar kültürünün sembolü olan Kırım Tatar halk oyunları ve Kırım Tatar yırları sergilendi. Etkinlikte, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de kurulan Kırım Ailesi'nin halk oyunları ekibi, Kırım Tatarlarının milli halk oyunlarından "Kaytarma" başta olmak üzere en beğenilen Kırım oyunlarını sergiledi. Ağır Ava ve Kaytarma ile Tım Tım oyunu dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

KIRIM AİLESİ ÇOCUKLARI SAHNEDE

Kırım Ailesi'nden çocuklar, etkinlik kapsamında "Ey Güzel Kırım'ı" halk şarkısını söyledi.

ARSLANBEK SULTANBEKOV SAHNE ALDI

Programda, ünlü Nogay Türkü sanatçı Arslanbek Sultanbekov da sahne alarak, dombırasıyla dinleyicilere müzik ziyafeti sundu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.