Rusya Acil Durumlar Bakanlığı: Ekiplerimizin Türkiye ve Suriye'deki çalışmaları sona eriyor

Rusya Acil Durumlar Bakanı Aleksandr Kurenkov, Rus arama kurtarma ekiplerinin Türkiye ve Suriye'deki enkazlarda çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu ve ekiplerin felaket bölgesinden çekilmesine karar verildiğini söyledi.

Türkiye ve Suriye'deki ekiplerle video konferans yöntemiyle bir toplantı yapan Kurenkov, "Arama kurtarma operasyonu tamamlanıyor. Enkazın kaldırılmasına ağır ekipmanlar dahil edildi. Bu bağlamda, Devlet Başkanı (Vladimir Putin) Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ekiplerinin çekilmesine karar verdi" dedi.

Rusya'nın depremin vurduğu Türkiye ve Suriye'nin yardımına koşan ilk ülkelerden biri olduğunu kaydeden Kurenkov, Rus ekiplerin Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla 6 Şubat'ta Türkiye ve Suriye'ye giderek arama kurtarma çalışmalarına başladığını anımsattı.

Ekiplerin Türkiye ve Suriye'deki çalışmaları hakkında Putin'e sürekli rapor verdiğini de bildiren Kurenkov, "Fedakarlığınız, yardım etmeye ve verilen görevi yerine getirmeye hazır olduğunuz için her birinize teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

'Türkiye’ye Putin’in talimatıyla 36 ton insani yardım gönderildi'

Öte yandan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı yetkilileri, depremi yaşayanlar için Türkiye’ye 36 ton insani yardım gönderdiklerini belirtti. Yetkililer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rus hükümetinin görevlendirmesi ile Türkiye’de depremi yaşayanlar için 36 ton ürün içeren insani yardımın İl-76 uçakları ile Türkiye’ye gönderildiğini kaydetti.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı yetkilileri, Kahramanmaraş’ta kurdukları sahra hastanesinde, depremi yaşayan 900 kişiye tıbbi yardım verdiklerini de ekledi. Rusya’nın sahra hastanesindeki psikologlarınsa 130 kişiye psikolojik ilk yardım sunduğu belirtildi.

Türkiye’ye gönderilen Rus arama kurtarma ekibininse beton yığınları altında hayatta kalanlara ulaşabilmek için 740 metreküp enkazı elleriyle, 8 bin 400 metreküp beton yığınınıysa ağır makineleriyle kaldırdıkları kaydedildi.

SUPİTNİK Rusya Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.