Rusya'da 60 şehirde savaş karşıtı protestolar gerçekleşti

Rusya'nın bir çok şehrinde Rus vatandaşları, Ukrayna'ya yönelik saldırıları kınamak için anma protestoları düzenledi.

Putin Rusyasının işlediği savaş suçlarını desteklemeyen Rus vatandaşları, ülkenin birçok şehrinde "çiçek protestoları" yapıyor. Savaş karşıtı protestolarda, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi kapsamında katledilen Ukraynalı siviller anılıyor.

BU DNİPRO'DA ÖLENLER İÇİN YAS TUTMAK DEĞİL, SAVAŞA KARŞI BİR BİLDİRİDİR!

Rusya genelinde en az 60 şehirde çok sayıda protesto gösterileri sergilendi. Aktivistler, bırakılan çiçeklerin sadece Ukrayna'da ölen siviller için yas tutmak amacıyla değil aynı zamanda savaşa karşı bir bildiri niteliği taşıdığını kaydetti.

Rusya’nın 14 Ocak 2023’te Dnipro’daki sivil yerleşim yerlerine yaptığı saldırının ardından, yaşanan sivil kayıplar Putin'in savaş suçlarını tasvip etmeyen Ruslar tarafından tepkiyle karşılandı.  Katliamın yarattığı yıkım karşısında bazı Rus aktivistler savaş karşıtı protestolara başladı.

Ülkedeki 60 şehirde yapılan bu protestolar, "Çiçek Protestoları" olarak isimlendirildi.

RUSYA'NIN BİR ÇOK ŞEHRİNDE 'ÇİÇEK PROTESTOLARI' SÜRMEYE DEVAM EDİYOR!

Rusya'nın Krasnodar şehrinde yerel halkın, Ukraynalı yazarların anıtlarına Ukrayna bayrağının renkleri olan mavi ve sarı kurdeleli sarı güller bıraktığı öğrenildi. Kazan’da, yıkılan Dnipro apartman binasının fotoğrafları ve siyasi baskı kurbanları için bir anıtın yanında "Kazan Yas Tutuyor" yazan bir tabela yer aldı.

"Çiçek protestolarına" katılanların çoğu, Dnipro kurbanlarını hatırladıklarını ve savaş karşıtı olduklarını ifade etti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.