G20 Liderler Zirvesi'ne damga vuran Putin kararı!

G20 Liderler Zirvesi'nin yankıları sürerken dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yapan bir gelişme yaşandı. Başkanlığı devralan Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Putin ile ilgili kararını duyurdu.

Hindistan’da dün başlayan G20 Liderler Zirvesi’nde pek çok konu masaya yatırıldı.

Ortak sonuç bildirgesi tüm katılımcıların imzasıyla onaylandı. Bildirgede tahıl anlaşmasına katkısı sebebiyle Türkiye’ye teşekkür edilirken Ukrayna’daki savaşın Rusya’nın ismi geçmeden kınanması, G20 ülkelerinin dengeyi bulma çabası olarak algılandı.

BAŞKANLIĞI DEVRALDI

Hindistan Başbakanı Modi, başkanlık tokmağını Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'ya vererek G20 başkanlığını resmen Brezilya'ya devretti.

Silva'dan ise dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yapan bir Putin açıklaması geldi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında Ukrayna'da savaş suçu işlediği gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarmış ve Rus liderin yurtdışı gezileri bu kararın arından neredeyse bıçak gibi kesilmişti.

PUTIN KARARI ZİRVEYE DAMGA VURDU

Brezilya lideri Putin kararını tüm dünyaya duyurdu. 

Turktime'de yer alan habere göre, Yeni Delhi'deki G20 toplantısının oturum aralarında Firstpost haber programına konuşan Lula, Putin'in gelecek yılki etkinliğe davet edileceğini söyledi.

Lula Putin'in gelecek yıl Rio de Janeiro'da yapılacak toplantıya katılması halinde Brezilya'da tutuklanmayacağını da sözlerine ekledi.

Lula açıklamasında "Putin'in Brezilya'ya kolaylıkla gidebileceğine inanıyorum. Size söyleyebileceğim şey şu ki, eğer ben Brezilya'nın başkanı olursam ve o da Brezilya'ya gelirse tutuklanmasının hiçbir yolu yok" ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.