Azerbaycan Rusya'ya başkaldırdı: "Topraklarımızda Rus ve Ermeni dünyası yaratmak mümkün olmayacak"

Azerbaycan Savunma, Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkan Yardımcısı Hikmet Babaoğlu, Rusya'nın Karabağ'daki ayrılıkçıları koruma altına almasının tehlikeli sonuçlar doğurduğunu dile getirdi. Babaoğlu, Azerbaycan'da bir 'Rus dünyası' ve 'Ermeni dünyası' yaratmanın mümkün olmadığını vurguladı.

Rusya’nın Karabağ’da Ermeni yanlısı tutumu, Azerbaycan için tehlike arz etmeye devam ediyor. Azerbaycan Savunma, Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkan Yardımcısı Hikmet Babaoğlu, 21 Ağustos 2023 tarihinde Azerbaycan basınına verdiği demeçte, Rusya’nın Azerbaycan’daki faaliyetlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

KARABAĞ'DAKİ AYRILIKÇI ERMENİLER, RUSYA'NIN KORUMASI ALTINDA

Babaoğlu, "Azerbaycan'da Ermeni ayrılıkçılığının yeniden canlanması için olası senaryolardan biri, Karabağ Ermenilerine Rusya'nın koruması altında olduklarını göstermek ve böylece ayrılıkçılık için yeni fırsatlar yaratmak amacıyla toplu Rus vatandaşlığı vermekti." açıklamasını yaptı.

İkinci Karabağ Savaşı sırasında Ermeni ayrılıkçıların panik içinde Karabağ'ın Rusya'ya ilhakı çağrısında bulunduğunu belirten Babaoğlu, "Ve bugün Azerbaycan'ın doğru ve derin stratejik diplomasisi sayesinde Rus pasaportlu Ermeniler Karabağ'ı çoktan terk ediyor. Bu olay aynı zamanda Azerbaycan yasalarına göre yaşamak istemeyen diğer Ermenilere de bir mesajdır." ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN'DA "RUS VE ERMENİ DÜNYASI" YARATILMASINA GEÇİT VERİLMEYECEK

Azerbaycan Savunma, Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkan Yardımcısı Hikmet Babaoğlu, bölgede Ermenilerin hayal ettiği Rus ve Ermeni dünyası fikirlerinin geçerli olmayacağını dile getirdi. Babaoğlu, ayrıca şu ifadelerin altını çizdi:

"Bu, Azerbaycan'da bir 'Rus dünyası' ve 'Ermeni dünyası' yaratmanın mümkün olmadığını göstermektedir. Ermeniler bu olaylardan bir sonuç çıkarmalıdır. Rus pasaportlu Ermenilerin gitmesinden hemen sonra 10 bin terörist Karabağ'ı terk etmelidir. Ayrıca 30 yıllık işgal sırasında Ermenistan ve diğer ülkelerden buraya yerleşenlerin de Azerbaycan topraklarını derhal terk etmeleri gerekiyor. Kimin Karabağ'da kalacağına ve yaşayacağına Azerbaycan kanunları karar verecek. Böyle bir şans, öncelikle Azerbaycan yasalarını ihlal etmeyen Ermeniler için olabilir. Ancak zaman daralıyor ve bu sürecin yıl sonuna kadar tamamlanması gerekiyor. Rus pasaportu olan Ruben Vardanyan'ın ise akıbeti Azerbaycan özel servisleri tarafından uygun şekilde belirlenecektir." 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.