Türkiye’de tutuklanan İsrailli çift için İsrail Cumhurbaşkanı müdahale edebilir

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İsrail basınına göre, İsrailli bir çiftin Üsküdar’daki Çamlıca Kulesi’nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çektikleri iddiasıyla tutuklanmasının ardından İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog krize son vermek için müdahale edebilir.

Yedioth Ahronoth gazetesi, çiftin Türkiye’de bir pazarlık kozu haline geldiğini iddia etti.

Gazeteye göre, Türkiye ile temasların başarılı olmaması durumunda, İsrail’in vatandaşlarına ‘Türkiye’ye seyahat uyarısı’ yapacağına dair Türkiye’yi bilgilendirmesi bekleniyor.

The Times of Israel ise, çiftin tutukluluk süresinin 20 gün daha uzatıldığını bildirerek, son dönemde Türk mevkidaşı Erdoğan ile temas halinde olduğu göz önüne alındığında, Cumhurbaşkanı Herzog’un olaya bizzat müdahale etmesinin muhtemel olduğuna dikkati çekti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, dün gece yaptığı açıklamada, çiftin serbest bırakılması için her düzeyde çalıştığını belirterek, çiftin hiçbir İsrail istihbarat servisi için çalışmadıklarını vurguladı.

Geçtiğimiz hafta İstanbul’u ziyaret eden Mordy ve Natali Oknin çifti, Çamlıca Kule Restoranı’ndan Erdoğan’ın İstanbul’daki evini fotoğrafladıkları yönünde polise yapılan bir ihbar sonucunda gözaltına alındı.

Bunun ardından adliyeye sevk edilen çift ‘siyasal ve askeri casusluk’ suçundan tutuklandı.

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid, çiftin ailesiyle görüşerek, bakanlığının çift için acil bir konsolosluk ziyareti talep ettiğini ve çiftin serbest bırakılması için her düzeyde çalıştıklarını bildirdi.

Çiftin avukatı Nir Yaslovizh, Lapid’e hitaben bir mektup yazarak, çiftin burada fotoğraf çekmenin yasak olduğunu bilmediği için fotoğrafı çekip ailelerine gönderdiklerini ifade etti.

İsrailli çiftin tutuklanması, Türkiye’nin kendi topraklarında Mossad adına faaliyet gösteren bir casusluk şebekesini ortaya çıkarmasından sadece üç hafta sonra geldi.

Geçtiğimiz ay, Türkiye’de İsrail adına casusluk faaliyeti yürüttükleri suçlamasıyla en az 15 kişi tutuklandı.

Kaynak: Şark-ul Avsad

Anahtar Kelimeler:
FETÖByLock
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Romeo Melodia 2 yıl önce

İsrail'deki en büyük şarkıcı ve müzisyenim.

İsrail kanalları 12 ve 13, ülkemdeki insanları telefonlarıyla gözetliyor...

Bu çiftin şüpheli göründüğünü söyleyebilirim.
Türkiye'de çok akıllısın.

Ama sizin daha büyük sorununuz İsrailli gazeteciler,
özellikle kanal 12 ve 13'ten
Türkiye hakkında çok bilgiye sahipler ve tutuklanmalılar
arkadaşım siyah muhabiri tanıyor
brahanu tagania, onun bir casus olduğunu söylüyor, dikkatli ol

Romeo türkiyeyi seviyor

Misafir Avatar
Haber Editörü 2 yıl önce @Romeo Melodia

Bu söylediklerinizi Türk Emniyet görevlilerine söylemelisiniz. Bizler sadece gazetecilik yapıyoruz. Bahsettiğiniz kişileri de tanımıyoruz. Yorumla iştirak ettiniz, teşekkürler.

Beğenmedim! (0)