Necip Hablemitoğlu suikastının katil zanlısı  M. Levent Göktaş Bulgaristan'da yakalandı

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hamlemitoğlu’na suikast düzenleyen katil Mustafa Levent Göktaş kaçak olarak yaşadığı Bulgaristan Svilengrad kentinde gözaltına alındı.

Kırım Tatar kökenli araştırmacı, yazar ve akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının arkasındaki isimlerden birisi olan, katil zanlısı emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan Svilengrad şehrinde yakalanarak gözaltına alındı.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göktaş’ın dün Bulgar güvenlik güçleri tarafından yakaladığı bilgisini aldığını ve bundan sonraki süreçte Bulgaristan’daki ilgili makamlarla görüşüldükten sonra iade sürecini yakından takip edeceğini açıkladı.

BAŞ ŞÜPHELİ NURİ GÖKHAN BOZKIR’IN DA İADESİ İSTENİYORDU

Suikastın baş şüphelisi Nuri Gökhan Bozkır, Ocak 2022’de MİT’in Ukrayna’daki operasyonuyla Türkiye’ye getirilmişti. Konuya ilişkin gelişmeyi televizyon yayınından bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, suikastın baş şüphelisi Bozkır için “Şu an Türk yargısı önünde hesap veriyor.” demişti.

Kırım Tatar kökenli araştırmacı, yazar ve akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Türkiye uzun yıllar bu suikastı konuştu. Suikast tarihinden tam 17 yıl sonra katil zanlılarından birinin Ukrayna’da yakalandığına dair haberler çıktı. QHA ise bu haberi 11 Temmuz 2019 tarihinde duyurmuştu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.