LÖSEV ’e kayıtlı 50.000'in üstünde kanserli çocuğa, Kurban Bayramı vesilesiyle el uzatalım!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

1998 yılından bugüne Türk Halkının, kurumlarının bağışları ile Lösemi ve Kanser hastalarımıza, onların ihtiyaç sahibi ailelerine maddi-manevi ve sosyal destekler sunan LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı, bugün Türkiye genelinde kayıtlı 50 binin üstünde Lösemi ve tüm çocukluk çağı kanseri hastaları çocuk ve yetişkin kanser hastalarına destekler sunmaya devam ediyor.

Sağlıklı beslenme zincirinin en önemli halkalarından biri olan protein, lösemi-kanser tedavilerinde hayati önem taşıyor. LÖSEV ’e kayıtlı hasta ailelerin yüzde 87’si asgari ücret ve altında gelire sahip, kırmızı et almakta zorlanan aileler. Kanser hastası yetişkinlerde de ekonomik yoksunluğun çok kritik seviyede olduğunu tespit eden LÖSEV, Kurban Bayramı döneminde aldığı vekâleten kurban bağışları ve yıl içinde yapılan adak bağışlarını hem çocuk hem yetişkin tüm kayıtlı hastalarına ulaştırmaya kararlı.

Araştırmalar kansere yönelik iyileşmeyi sağlayacak fonksiyonların pek çoğu için proteinin önemini ortaya koyuyor. Aminoasitler – proteinler – vücudumuzdaki hücrelerin yapı taşlarıdır. Lösemi ve diğer kanser süreçlerinde de sürekli bir hücre yıkımı ve yeni hücre yapımı vardır. Dolayısıyla vücudumuzun bir çeşit tuğlaları olan proteinlere daha fazla ihtiyaç duyarız, yetersiz protein; hastalığın iyileşmesini yavaşlatarak, enfeksiyonlara karşı vücut direncini azaltmaktadır.

Bu yüzden kanser tedavisi gören hastaların, sağlıklı insanlardan yüzde 50 daha fazla protein ihtiyacı olduğu bilinmektedir.

Bu ihtiyaçtan yola çıkan LÖSEV 2006 yılından bu yana Türkiye’de vekâleten kurban kesiyor ve etini dağıtıyor.

Kurbanlık vasfına haiz küçükbaş veya büyükbaş olarak kesimler en modern et entegre tesislerinde, dini esaslara uygun olarak, Kurban Bayramı’nın bir, iki ve üçüncü günlerinde; adak kurbanları ise bayramdan bir gün önce, arife günü gerçekleştiriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet, cevaz ve esaslarına uygun gerçekleşen kesimler LÖSEV yetkilileri, din görevlisi, veteriner hekim, noter yetkilisi, kalite güvence sorumlusu, kasap ve et sorumlularından oluşan bir ekip huzurunda vekâlet veren bağışçıların isimleri tek tek okutularak ve kan akıtılarak gerçekleştiriliyor.

Kesilen kurban etinin bir kısmı dinlendirilerek bayramda, kalanı ise kesen kurumlara emanet edilerek 12 ay boyunca vakumlanmış ambalajlarda taze et ve et ürünleri şeklinde LÖSEV’e kayıtlı ailelere ulaştırılıyor. Tüm Türkiye genelinde sayıları 50.000’e yakın LÖSEV’e kayıtlı, sosyal incelemeleri tamamlanan ve ihtiyaçlarına göre sıralanan ailelere yıl içinde düzenli, eşit olarak bu bağışlar kuşbaşı, parça et, biftek olarak dağıtılıyor. Yine tüm yıl boyunca LÖSEV Aileleri bu etlere içerisinde kendilerine özel bakiyeleri olan yalnızca taze et ve et ürünleri alımı yapabilecekleri LÖSEV Et Kart ile de büyük marketlerden erişebiliyorlar.

Sizler de vekâleten kurban bağışınızı LÖSEV’e kolaylıkla yapabilirsiniz. LÖSEV Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Adana, Samsun, Kayseri irtibat ofislerinden, bankalardaki bağış ekranlarından ya da www.losev.org.tr üzerinden online olarak bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

GÖRSEL LİNK:

LÖSEV 0312 447 06 60

..

www.bursaarena.com.tr

Anahtar Kelimeler:
KanserLösev
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.