İmam: "Hakkınızı helal ediyor musunuz?.." diye sorunca, İşçiler topluca bağırdılar: "Etmiyoruz!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kocaeli - Derince ilçesinde 2014 yılında kapatılan bir fabrikada, tazminatsız olarak topluca işten çıkartılan işçiler, patronları vefat edince cenaze namazına katıldılar ve İmamın "Hakkınızı helal ediyor musunuz?' diye sorduğunda, hep birlikte 'Etmiyoruz' diye bağırdılar.

2014 yılında kapatılan çelik konstrüksiyon fabrikasında işten çıkartılan 64 işçinin, söz verdiği halde tazminatlarını 7 yıldır ödemediği iddia edilen fabrika sahibi Atilla Doğan vefat etti. Atilla Doğan'ın cenazesi Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki İsmet Oğultürk Camii'nde son yolculuğuna uğurlanırken, anılan işçilerden 20 kişilik bir grup cenaze namazına katıldılar.

İmam tarafından mefta için helallik istenince, 20 kişi 7 yıldır tazminatlarını alamadıklarını ve haklarını helal etmediklerini söylediler. Cenaze namazına katılan vatandaşlar ise haklarını helal etmeyen vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.