Erdoğan, AİHM’in Demirtaş kararını tanımadı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararıyla ilgili, “AİHM bizim mahkemelerimizin yerine geçecek şekilde karar veremez” dedi. Erdoğan, “Resmen çifte standarttır, hatta iki yüzlülüktür” ifadesini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AİHM’in Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Selahattin Demirtaş ilgili kararına tepki gösterdi.  “AİHM bizim mahkemelerimizin yerine geçecek şekilde karar veremez” diyen Erdoğan, karar için, “Resmen çifte standarttır, hatta iki yüzlülüktür” ifadesini kullandı.

Erdoğan, AİHM’in Demirtaş kararıyla ilgili, “Bu adımlar tamamıyla siyasidir. Sadece burada verilen kararlar mahkemelerimiz tarafından değerlendirilir. AİHM bu kararı iç hukuk yolları tüketilmeden alarak istisnai bir uygulama yapmıştır. Kaldı ki biz bireysel başvuru adımını attığımız zaman Türkiye’de Anayasa Mahkemesi’nin tüm yolları tüketme unsuru olarak gördük. Ondan sonra AİHM devreye girebilir. Bu şekilde bu adım atıldı. Şimdi görüyoruz ki tüm yollar tüketilmeden AİHM bu kararı almıştır. Bu adımlar tamamıyla siyasidir. Bunun da gerekçesini biliyoruz. Resmen çifte standarttır, hatta iki yüzlülüktür” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ise, “Ciddi manada bir check-up’tan geçmesi lazım. Hem ruhsal hem fiziki olarak. Uyuşturucu satıcılığı yapabilirsiniz, organ mafyası olarak örgütler kurabilirsiniz demek… Ya sen napıyorsun farkında mısın? Bu ne sapkınlık ya… Şöyle bir uyuşturucu örgütünü kur, bir de organ mafyasını da kur hiç olmazsa devlet senden bir şeyler elde etsin. Başka bir işe yaramıyorsun. Dün bunu kendi grup konuşmanda söyledin. Siyaseti öğrenmesi için bu söylediklerini ispat gerekir.” sözleriyle yüklendi.

Erdoğan, 2021 burs ve kredi miktarlarını ise, “Lisansta bu rakamı 550’den 650 TL’ye çıkarmış bulunuyoruz” diyerek açıkladı.

KILIÇDAROĞLU’NA YÜKLENDİ: ÇIK KENDİNİ BİR CHECK ET
Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Herkese hakeret etmekten çekinmiyorlar. Kendilerine itibar etmeyen işçi, çiftçi, öğretmen, polis, asker kim varsa herkese hakaret etmekten de çekinmiyorlar. Öğretmen CHP’li ise, değilse kötü. Çiftçi CHP’ye oy veriyorsa iyi, vermiyorsa cahil. Yargı mensubu CHP’nin istediği gibi davranıyorsa saygıdeğer, kendi vicdanına öre hareket ediyorsa militan. Demokraside asıl olan tehditler yağdırmak değil, millete hizmet etmektir. Kimsenin CHP’nin keyfine göre hareket etme mecburiyeti yoktur.

2053 vizyonumuzun karşısına çok daha geniş vizyonlarla, 2071 hayalimizin karşısına çok daha büyük hayallerle çıkan bir muhalefet görmek istiyoruz. Proje üretmek yerine başkalarının projelerine payendalık etmek, kendi hayalini kurmak yerine başkalarının hayalinde figüran olmak bizim asla takdir edeceğimiz bir siyaset tarzı değildir

Taciz, tecavüz, hırsızlık vakalarına karşı erdemli duruş sergilemek yerine yalan ve iftira çıtasını yükselterek gündem saptırmaya çalışanlar gündem saptırmaya çalışıyorlar. CHP’nin azıcık ar duygusu varsa taciz, tecavüz, hırsızlık iddialarından temizlenmeden milletin karşısına çıkmaması lazım.

Gün geçmiyor ki bir taciz olayı, tecavüz olayı, hırsızlık olayı duymayalım. Ondan sonra da utanmadan sıkılmadan arlanmadan çıkıyor, ne diyor, bizim başkanlarımız şöyle temizdir, böyle başarılıdır… Yahu şu anda adliye adliye dolaşıyorlar. Bunun neresi temiz? Çık, açık net kendini bir check et. Ciddi manada bir check-up’tan geçmesi gerekiyor. Hem ruhsal hem fiziki olarak.

“BULDUKLARI HER FIRSATTA TEK PARTİ FAŞİZMİNE DÖNÜYORLAR”
Tepeden tırnağa taciz, tecavüz, hırsızlık rezilliklerinin hesabını vermekten kurtulamayacaklar. Dün de ‘uyuşturucuya vergi alınmalı’ dediler. Uyuşturucu kaçakçılarına, organ mafyasına vergi demek, uyuşturucu kaçakçısı olabilirsin, organ mafyası olabilirsin demektir. Bu ne sapkınlıktır. Buldukları her fırsatta tek parti faşizmine dönüyorlar.

Bu zihniyet Kuran-ı Kerim’i ve ezanı Türkçe okumak garabetine kalkıştı. Asıl mesele niçin bu yola başvurulduğu. Tasavvufta ‘Edep yahu’ kaidesi var. Buna dikkat etmezsen rezil olursun. Bunların da akıbeti budur. Kuran-ı Kerim’e inanıyorsanız ona gereken hürmeti göstermek zorundasınız. Eyüp Sultan’da seçim öncesinde kalkıp da bir mihrabiye yerine Kuran-ı Kerim’i önüne açıp, orada Yasin-i Şerif’ten belli bir bölümü, aslına uygun okumak, sana bir şey getirmez. E niye onu da Türkçe okumadın? Onu da Türkçe okusaydın. Bak bakalım millet sana ne değer veriyor.

Hayatımız boyunca kimsenin kökeniyle, inancıyla, hayat biçimiyle uğraşmadık, uğraşmayız. Kimsenin inancımıza, kültürümüze, meşrebimize el ve dil uzatmasına müsaade etmeyiz. Her şey istismar. Ve gereken dersi gereken hesabı sormak suretiyle bunlar alacak. Gereken dersi gereken hesabı sormak suretiyle alacaklar.

“MUHALEFETİN DE YERLİ VE MİLLİSİNİ KAZANDIRMAK İNŞALLAH BİZE NASİP OLACAK”
Bu zihniyet ekonominin kötüye gitmesinden ve salgının artmasından dahi siyasi çıkar elde etmeyi umacak kadar alçalan bir zihniyettir. Dün çıktı ülkemize yurt dışı ve yurt içinden kaynak kazandırmak için zaman zaman başvurduğumuz ‘Varlık Barışı’ uygulamasını, uyuşturucu, fuhuş, organ ticaretiyle irtibatlandıracak kadar alçaldı ve düştü. Bunun adı, o zatın kendi meşrebinde dahi, düşkünlüktür. İşte bu kendi ülkesine ve halkına husumeti, siyasetinin merkezine oturtan zihniyeti, ona sufle verenlerle birlikte tarihe gömmek hep birlikte boynumuzun borcudur.

Her şey gibi muhalefetin de yerli ve millisini ülkemize kazandırmak inşallah bize nasip olacaktır. Cumhur İttifakı’yla birlikte önce 2023, ardından da çok daha güçlü şekilde yoluna devam ettirmekte kararlıyız. Bu hedefe ulaşana kadar hiçbirimize durmak, dinlenmek yoktur. Bu hedefe ulaşana kadar hiçbirimize durmak, dinlenmek yoktur.

“BUGÜN TÜRKİYE DENİLİNCE AKLA İLK İNSANLIK, ADALET VE HAYSİYETLİ DIŞ POLİTİKA GELİYOR”
Taciz, tecavüz, hırsızlık iddialarıyla dolu olanların bu hazdan habersiz olarak siyasetten silinip gidecek olmaları ne acı. Bütçe görüşmelerinde Efkan Bey, bu süreç içinde CHP’nin nereden nereye geldiğini çok açık, net ortaya koydu. Kendisinin TV programlarında nasıl sözler verdiğini, eğer şu kadar oy alamazsam, çeker giderim dediği halde, hâlâ nasıl o koltukta oturuyor mümkün değil. Yüzüne baka baka Efkan Bey bunları söyledi. Ama yüz ola yüz… Yüz yoksa ne ola? Bugün ‘Türkiye’ denilince akla ilk insanlık geliyor. Adalet, haysiyetli bir dış politika geliyor.

2021 BURS VE KREDİ MİKTARLARINI AÇIKLADI
Üniversite öğrencilerine müjde vermek istiyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımız vasıtasıyla 2021 yılında öğrencilerimize vereceğimiz kredi ve burs miktarını belirledik. 2020 yılında lisans öğrencilerine 550 TL, Yüksek Lisans’a 1100 TL, Doktora’da 1650 TL olarak uyguladığımız kredi ve burs ödemelerinin toplam ödemelerini 9 milyar 670 milyon TL’yi buldu. Önümüzdeki yıl ise lisansta bu rakamı 550’den 650 TL’ye çıkarmış bulunuyoruz.

“AİHM’NİN KARARI SİYASİDİR”
Bu adımlar tamamıyla siyasidir. Sadece burada verilen kararlar mahkemelerimiz tarafından değerlendirilir. AİHM bu kararı iç hukuk yolları tüketilmeden alarak istisnai bir uygulama yapmıştır. Kaldı ki biz bireysel başvuru adımını attığımız zaman Türkiye’de Anayasa Mahkemesi’nin tüm yolları tüketme unsuru olarak gördük. Ondan sonra AİHM devreye girebilir. Bu şekilde bu adım atıldı. Şimdi görüyoruz ki tüm yollar tüketilmeden AİHM bu kararı almıştır. Bu adımlar tamamıyla siyasidir. Bunun da gerekçesini biliyoruz. Resmen çifte standarttır, hatta iki yüzlülüktür. Ey AİHM sen anlamasan da biz anlatmaya devam edeceğiz.

Tele1

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.