Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Tümtürk'ten Perinçek'in iftiralarına karşı suç duyurusu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Geçen yıl Şubat ayında “Türkiye Çin’den özür dilesin” diyen Doğu Perinçek’in akıl almaz ithamlarına karşı hukuk mücadelesi veren Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, iftira ve çarpıtmalara karşı adalet arayışına devam ediyor.

Tümtürk, Doğu Türkistanlılara karşı iftira ve yalanlarına aralıksız bir şekilde devam eden, uzun yıllardır Çin ve Rus sözcülüğüne soyunmasıyla bilinen Doğu Perinçek’e suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Yarın İstanbul Çağlayan Adliyesinde suç duyurusunda bulunacak olan Seyit Tümtürk ve avukatı insan hakları hukukçusu Prof. Dr. İlyas Doğan, sürecin ayrıntılarını Kırım Haber Ajansına anlattı.

Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in 2019 Şubat ayında hafızalara kazınan hezeyan dolu açıklamalarından biri olan “Türkiye’nin Çin’den özür dilemesi” ifadelerine karşı “Sen hangi milliyete mensupsun, kimin evladısın, niçin Türkiye Çin’den özür dileyecek, sen Türkiye’yi küçük düşüremezsin, vatan hainisin” sözleriyle cevap vermişti. Bunun üzerine Tümtürk, Perinçek ile mahkemelik oldu. Yaklaşık iki yılın ardından yarın görülecek olan duruşma öncesi Perinçek bir açıklama daha yaparak, Doğu Türkistanlılar için “30 bin Doğu Türkistanlı Suriye’de Mehmetçik öldürüyor” iftirasını attı. Seyit Tümtürk, bu söylemlerin üzerine yarın İstanbul’da Doğu Perinçek’e suç duyurusunda bulunacak.

Perinçek ile süren adalet savaşının ayrıntılarını Kırım Haber Ajansına anlatan Tümtürk, “Perinçek’in Türk kamuoyunda karşılığı yüzde 1 bile olmayan siyasi kabiliyetsizliğine rağmen iktidar ortağıymışçasına Türk milletinin kalbini kıran, yaralayan açıklamalarına son vermesini talep ediyoruz. Bu nedenle yarın 25 Aralık 2020 Cuma günü saat 10.00’da İstanbul Çağlayan adliyesinde bu şahısla ilgili suç duyurunda bulunacağız. Bunlarla orada, mahkemede hesaplaşacağız.” dedi.

PERİNÇEK’İN İFTİRASINA YANIT: MEHMETÇİĞE KURŞUN SIKANLAR GÜL VERDİĞİN TERÖRİSTLER…

Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk Perinçek’e, “Doğu Türkistanlılar hiç bir zaman Türk askerine kurşun sıkmaz. Bu iftiralarınla Türkiye ile mazlum Doğu Türkistanlıların arasına fitne tohumu atamazsın. Mehmetçiğe kurşun sıkanlar senin Beka Vadisi’nde gül verdiğin bölücü terör örgütü PKK elebaşı Apo’nun ve Suriye’ye davet ederek 36 askerimizi şehit ettirdiğin Rus ordusudur. Mahkemede hukuk önünde hesaplaşacağız.” ifadeleriyle seslendi.

TÜMTÜRK’ÜN AVUKATI İLYAS DOĞAN: SAYIN PERİNÇEK SUÇ İŞLİYOR

İstanbul’daki duruşma öncesi QHA’ya açıklamalarda bulunan avukat Prof. Dr. İlyas Doğan, yarınki duruşmanın Seyit Tümtürk’e, Doğu Perinçek tarafından açılan hakaret davasıyla ilgili olduğunu belirtti. İnsan hakları savunucusu İlyas Doğan, “Doğu Perinçek, kendisi gibi düşünmeyen herkesi suçlu gören bir zihniyete sahip ama benim müvekkilimin, Uygurlara karşı gerçekleştirilen suçlara, hiçbir duyarlılık göstermemesi nedeniyle Perinçek hakkında bazı beyanları olmuştur ama bunlar suç niteliğinde değildir. Esas itibariyle burada asıl konuşulması gereken konu, sayın Perinçek’in bir kaç gün önce bir televizyon programında yalan bir iddia ortaya attı. Bu iddiaların hiçbir dayanağı yoktur ve ayrıca, Perinçek’in Doğu Türkistanlılarla ilgili söylediklerine bu toplumun inanma oranı, Perinçek’in aldığı oy oranından da düşüktür. Ama Perinçek, ısrarla Çin devletinin propagandasını yapmaktadır. Doğu Türkistan’da olup biten soykırımı örtbas etmek için elinden geleni yapmaktadır ve sayın Perinçek, bu söylemlerle suç işlemektedir. Yarın müvekkilim adına, gereken yasal girişimlerde bulunacağım. Türk Ceza Kanunun 78. maddesi soykırımı cezalandırmaktadır. Sayın Perinçek Doğu Türkistan’daki soykırımın her çeşidini bir gül gibi topluma sunmaya çalışmaktadır. Bunu yaparken de burada işlenen soykırımı ve soykırımcıları övmüş bulunmaktadır. Ayrıca Uygurlarla ilgili beyanları Türk toplumunda Uygurları hedef göstermektedir. Bu da literatürde nefret suçu olarak adlandırılmaktadır. Sayın Perinçek, bu suçların tamamını işlemektedir.” ifadelerini kullandı.

“TÜRK KAMUOYU İLE DOĞU TÜRKİSTANLILARIN ARASINA FİTNE TOHUMLARI ATIYOR”

Doğu Türkistanlılar hakkında tartışmalı açıklamalarda bulunan Perinçek’le hukuk mücadelesine giren Seyit Tümtürk’ün Kırım Haber Ajansına verdiği demeç şu şekilde:

“Bilindiği üzere Doğu Perinçek uzun yıllardan beri Çin’in Türkiye’deki adeta sözcülüğünü ve temsilciliğini yürütmektedir. Bu almış olduğu ve üstlenmiş olduğu misyon gereği Türkiye’de 80 milyonluk kamuoyunun yanlış bilgilerle Doğu Türkistana olan hassasiyetini, ilgisini, alakasını hatta dualarını bile engellemeye çalışmaktadır. Doğu Perinçek işte bu yüzden gerçekleri saptırarak Türk milletiyle Doğu Türkistanlılar arasındaki değer ve kardeşlik bağına bir fitne ve suikast girişiminde bulunmak istiyor biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bu nedenle biz ayrıca şunu da söylemek istiyoruz: Perinçek’in bu yalanlarla dolu açıklamasından sonra Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin’in Perinçek’i Ankara’da parti genel merkezinde ziyaret etmiş olması oldukça manidardır.

SEYİT TÜMTÜRK İLE PERİNÇEK ARASINDAKİ HUKUKİ SÜREÇ NASIL BAŞLADI?

Seyit Tümtürk, Perinçek ile başlayan hukuki sürecin ayrıntılarını da anlattı. O ifadeler şu şekilde:

Geçen yıl Şubat’ta Dışişleri Bakanlığı sözcüsü bir açıklama yaptı. BM raporlarında Çin’in Doğu Türkistan’da 1 milyondan fazla Uygurun kamplara ve cezaevlerine alarak orada insan hakları ihlallerinin uygulandığına yönelik bilgilerin yer aldığını ve doğruysa bu yerlerin derhal kapatılmasının talep edildiğini bildirerek, ‘Uygur milli ozanı Abdurehim Heyit hayatta mı öldürüldü mü diye soruyoruz’ şeklinde açıklama yaptı. Bunun üzerine ben de Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı olarak 35 milyon Doğu Türkistanlı kardeşimizin sesini duyurmak için ve T.C. Dışişleri Bakanlığının bu açıklamasına bir teşekküre yer vererek açıklamada bulundum.

Doğu Perinçek ise bu açıklamamın hemen akabinde ‘Türkiye derhal Çin’den özür dilesin diye bir açıklama yaptı. Bu durum karşısında görevim olan Doğu Türkistanlıları savunmaktan öte, her ne kadar Doğu Türkistanlı olsam da aynı zamanda bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Perinçek’in ‘Türkiye derhal Çin’den özür dilesin’ çağrısı benim çok ağırıma gitti. Ben bir Türk olarak bunu kabul edemezdim. Bunun üzerine kendisine tepkimi şu ifadelerle koydum ‘Ey vatan haini sen hangi milliyete mensupsun, kimin evladısın, kimden yanasın? Niçin Türkiye Çin’den özür dileyecek? dediğim için Perinçek kendisine vatan haini söylemim nedeniyle, Cumhuriyet Savcılığına hakkımda suç duyurusunda bulundu. Bu sebeple yarın Çağlayan Adliyesinde 60. Ceza Hukuk Mahkemesinde Perinçek’in bu şikayetine karşısında dimdik duracağız, açıklık getireceğiz.

Tümtürk, QHA verdiği demeçte hukuki sürece ilişkin şöyle konuştu:

“TÜRK YARGISINA GÜVENİYORUM”

Ben Türkiye’nin onuruna sahip çıkılması gerektiği inancıyla bu davranışlara sessiz kalmadım, bir Türk olarak karşı koydum. Eğer mahkeme, Türkiye Cumhuriyetine karşı yapılan bu küstah ve küçük düşürücü davranışa karşı koyduğum için beni suçlu bulur, yargılar ve cezalandırırsa da bu benim evlatlarıma bırakabileceğim bir şeref madalyası olarak miras bırakırım. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum Türk yargısına güveniyorum.

“HUKUK ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ”

Bütün Doğu Türkistan dostlarını ve basın medya kuruluşlarını bu tarihi mahkemeye davet ediyorum. Çünkü bu Perinçek’le olan mahkeme sürecimiz bir şahısla değil vatanı işgal altında olan 35 milyon Doğu Türkistanlılarla 1 buçuk milyarlık işgalci Komünist Çin yönetimi arasında görülecek bir davaya dönüşmüştür. Çünkü Perinçek’in arkasında kimlerin olduğunu herkes çok iyi biliyor. Bunların en en sonki ve bariz ipucu; açıklamasının ardından Çinli büyükelçinin teşekkür mahiyetindeki ziyaretidir. Türküm diyen, Doğu Türkistan sevdalısıyım diyen herkesi Çağlayan Adliyesine bekliyorum. Hukuk önünde hesaplaşacağız!”

QHA

Anahtar Kelimeler:
PerinçekÇinDTMMTümtürk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.