Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Olumlu adım atılırsa kapılarımızı Ermenistan'a açarız, Ermenistan halkına bir kinimiz yok"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da işgal edilmiş topraklarını geri alması sebebiyle başkent Bakü'de düzenlenen Zafer Geçidi Töreni'nde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte yer aldı. Azerbaycan ve Türkiye arasında ikili anlaşmalar imzalandı.

Törenin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Ermeni halkıyla herhangi bir probleminin olmadığını dile getiren Erdoğan, olumlu adımlar atılması durumunda kapıları Ermenistan'a açabileceklerini söyledi.

Erdoğan, "Azerbaycan'ın topraklarını işgalden kurtarmış olması, mücadelenin bittiği anlamına asla gelmiyor" dedi.

Erdoğan, "Kardeşim Aliyev, merhum Haydar Aliyev'in kendisine vaziyet olarak bıraktığı arzusunu da yerine getirmiştir. Karabağ'ı anavatan ile buluşturan Azerbaycan ordusunun neferlerini tebrik ediyorum. Savaş hukuku ağır biçimde ihlal edilmiş, insanlık onuru ayaklar altına alınmıştır. Her mecrada bunun hesabını sormak boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan arasında 27 Eylül'de başlayan çatışmalar, 9 Kasım'da imzalanan ateşkes anlaşmasıyla sona erdi.

(BBC Türkçe)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.