CHP heyeti Hatay’da incelemelerde bulundu: "Yanmıyor, Yakılıyor"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Hatay’da bir ay içinde 2 yangın çıktığını, Valiliğin önce ‘trafo’ açıklaması yaptığı, ardından PKK’nın üstlendiği hatırlatmasını yaparak, “Hatay yanmıyor, yakılıyor. Bir takım zafiyetler olduğu net. MİT’in durum değerlendirmeyi yapması gerekiyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP heyeti, Hatay’da meydana gelen yangında zarar gören Belen, Arsuz ve İskenderun ilçelerinde incelemelerde bulundular.

Hatay’da 2 gündür devam eden yangının sona erdiğini ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Öztunç “Biz Hatay yanmıyor, yakılıyor dedik. Büyük bir facia, 1 ay içerisinde 2 büyük yangın. Bunun iyi araştırılması gerekiyor. Dün valiliğin ilk açıklamasında trafo dendi. Arkasından sayın bakan kuvvetli şüphelerimiz var dedi. Daha sonraki süreçte terör örgütünün de üstlendiği yönde bilgiler ulaştı. Birtakım zaafiyetler olduğu net açık” diye konuştu.

“İSTİHBARAT ZAFİYETİ VAR?”

Yangın bölgesinde yaptıkları incelemelerin ardından “Bir istihbarat zafiyeti mi var?” sorusunu soran Öztunç, “1 ay içerisinde 2 büyük yangın çıkıyorsa mutlaka emniyetin, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın bir kez daha durum değerlendirmesi yapması gerekiyor. Devlet bu tip yangınlar çıkınca söndürmekle yükümlüdür. Çıkmasını engellemekle de görevlidir. Bu açıdan özellikle istihbarat almak, dikkatli çalışmak gerekiyor. Bir kez daha Hatay halkına geçmiş olsun diyoruz” dedi.

BÖKE: DEVLETE DÜŞEN SORUMLULARI ORTAYA ÇIKARIP, HASARI TESPİT ETMEK

Belen, Arsuz ve İskenderun ilçelerinde yaptıkları incelemelerde ağır hasarlar tespit ettiklerini belirten CHP Genel Sekreteri Selin Sayet Böke ise, “Şimdi devlete düşen hem sorumluları ortaya çıkarmak hem de bir sosyal devlet yükümlülüğü ile ortaya çıkmış olan hasarı hızla tespit etmektir” dedi.

Böke, şöyle devam etti:

“Gerekli telafiyi halkı rahatlatacak şekilde devlet gücüyle yapılmalı. Biz bunun takipçisi olacağız hem milletvekillerimiz hem yerel yönetimler hem de bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak. Devletin bu hasarı gidermesi yönünde ve bu tarz güvenlik zafiyetlerinin olduğu iddia edilen yangınların devam etmemesi içinde devletin sorumluluğunu üstlenmesi ve yetkililerin yükümlülüklerini yerine getirmesi için mutlaka takipçisi olacağız.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Hatay’da bir ay içinde 2 yangın çıktığını, Valiliğin önce ‘trafo’ açıklaması yaptığı, ardından PKK’nın üstlendiği hatırlatmasını yaparak, “Hatay yanmıyor, yakılıyor. Bir takım zafiyetler olduğu net. MİT’in durum değerlendirmeyi yapması gerekiyor” dedi.

Kaynak: Tele1

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.