Akşener Yenimahalle’de konuştu: "12'nci Cumhurbaşkanını 'atta'ya göndereceğiz"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Şimdi el ele vererek bu ağalara seçmenin velinimet olduğunu göstereceğiz. Sonra helal oylarınızla sandıkta 12. Cumhurbaşkanını 'atta'ya göndereceğiz, 13. cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bu kardeşiniz de elbette başbakan olacak." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için geldiği Ankara Yenimahalle Ragıp Tüzün Caddesi'nde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

İki buçuk yıldır yaptığı ziyaretlerle esnafın derdini dinlediğini belirten Akşener, her türlü derdi, mutluluğu üzüntüsü olan, haksızlığa uğramış genç, yaşlı herkesle konuştuğunu anlattı. "Esnaf kardeşim sen müşterine 'Hain, terörist, kalk defol git bu ülkeden' diyebilir misin? Bunların her birini bugünün siyasetçisi, 'Ceketimi assam seçilirim, şapkamı koysam seçilirim, seçtiririm' diyen siyasetçi bunu söyledi." diyen Akşener, müşterinin esnaf için olduğu gibi seçmenin de siyasetçiler için "velinimet" olduğunu dile getirdi. İktidar ve çevresinin vatandaşın sorunlarını görmediğini iddia eden Akşener, "Şimdi el ele vererek bu ağalara seçmenin velinimet olduğunu göstereceğiz. Sonra helal oylarınızla sandıkta 12'nci Cumhurbaşkanını 'atta'ya göndereceğiz, 13'üncü cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bu kardeşiniz de elbette başbakan olacak." ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından cadde üzerindeki dükkanları ziyaret eden Akşener, sohbet ettiği esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da esnaf ziyaretlerinde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’nın Çankaya, Altındağ ve Yenimahalle ilçelerinde esnafı ziyaret etti. İlk olarak parti otobüsüyle Çankaya ilçesine gelen Akşener, girdiği dükkanlarda esnafın sorunlarını dinledi ve danışmanlarına notlar aldırdı.

"MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN KATİLLERİ KİMDİR?"

Ardından Altınağ ilçesine geçen Akşener, burada şarküteri dükkanının sahibi ile bir süre sohbet etti.

Dükkan sahibi Akşener’e, "Ben Alperen'im, ülkücüyüm, ülkücü öleceğim. Ben Muhsin'ciyim. Muhsin Yazıcıoğlu’nun katilleri kimdir?" diye sordu.

"'KATİL ŞUDUR' DİYEMEYECEĞİM"

Akşener de esnafa, "’Muhsin başkanın katillerinin bulunmasını istiyorum’ diyorsan aynı yerdeyiz ama şudur, budur diye bilmiyorum. Eşiyle, kızıyla, oğluyla rahmetlinin kız kardeşi olarak birlikte irtibat halinde çalışıyoruz. Furkan Yazıcıoğlu'na sorabilirsin ne yaptığımı. Ama ’Katili şudur’ diyemeyeceğim. Katillerinin bulunmasına dair sonuna kadar arkasındayım" diye yanıt verdi.

Tunalı Hilmi Caddesi'ndeki Kuğulu Park'ta esnaf ziyareti öncesi konuşma yapan Akşener, "Siz milletsiniz, siz asılsınız, siz bizi seçensiniz. Yani asli unsursunuz. Dolayısıyla biz siyasileri, dertleriniz üzerinden çözüm üreterek yarıştırmalısınız. Ne zaman size kimlik siyaseti yapıyorlarsa ne zaman inançlarınız üzerinden sizi bölmeye çalışıyorlarsa ne zaman sizi kardeşinize, dostunuza, komşunuza düşman hale getiriyorlarsa ona 'dur' diyeceksiniz." değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaretler sırasında bir esnaf, elektrik faturası ve vergilerden şikayet ederek, vergilere yetişemediğini, personelin maaşını ödeyemediğini söyledi.

Borçlarını sürekli yapılandırdığını ifade eden esnaf, ödeyemediği 6 bin liralık elektrik faturası için gelen ihbar bildirimini de Akşener'e gösterdi.

Ziyaretler sırasında Akşener, ağlayarak çocuğunu okutamadığını söyleyen bir vatandaşa sarılarak, "Çocuk bende" dedi.
Bazı esnaf, elektrik faturası, kira ve işlerin durgunluğundan şikayet ederken, Akşener, bugün hiç satış yapmadığını söyleyen esnaftan güneş gözlüğü satın aldı.

Yeniçağ /Ankara

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.