“Karayip Korsanları Salazar’ın intikamı” filmindeyiz

…::: anlatıYORUM :::…
 
Tuğçe YILDIRIM
Bursa ARENA / Sanat Eleştirmeni

 
Siyah İncinin Laneti,  Ölü Adamın Sandığı, Dünyanın Sonu, Gizemli Denizlerde filmlerinden sonra beşinci filmi Salazar’ın İntikamı ile karşımızda olan karayip korsanları serisinin son filmi üzerine konuşalım.
 
Joachim  Ronning ,Espen Sandberg imzası taşıyan ,Ted Elliott , Terry Rossio, Stuart Beattie , Jay Wolpert, Jeff Nathanson gibi bir yazı ekibinin elinden çıkan filmin oyuncuları ise tabiî ki Jack Sparrow’a hayat veren başrolümüz Jonny Depp, filmde yer alan diğer başlıca oyuncular  Javier Bardem,Brenton Thewaites,Kaya Scodelario…
 
Karayip Korsanları Salazar’ın İntikamı serinin devam filmi niteliğinde ve birinci filme göz kırpan bir yapı olmuş. Karayip korsanları tutkunlarının yaptıkları yorumlara baktığımda yarısı senaryoyu yeterli bulmamış. Filmin serinin en iyi/en kötü filmi olduğunu düşünen farklı düşüncelerde var tabi.
 
Kişisel olarak düşüncem diğer filmleri gibi bu filmi de sürükleyiciydi macerası bol ilk filmleri hatırlatması olaylarla bağlantı kurmasını sevdim. Bermuda şeytan üçgeni, Poseidon Asası, kalbinden geçen yönü sana gösteren pusula gibi efsaneler üzerinden güzel bir film olmuş.
 
Jack Sparrow’un korsan olduğüunu biliyoruz.Anti kahraman birini Jonny Depp sayesinde çok sevdik. Filme kattığı rahatlığı,hayatı boşvermişliği,her olaydan kurtulmayı başarışı ve başını belaya sokuşu esnasında Jonny Depp’in mimikleri ve jestleri Jack Sparrow’u sevmemizi sağladı. Hayata karşı esprili duruşu ile de anti kahramanımız oldu.
 
6. filmi de gelecek gibi gözüken Karayip Korsanları serisi izlenmeye değer eğlenceli,fantastik, macera filmi.
 
Bir sonraki filmde görüşmek üzere..
 
Hoşça kalın..
*****
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.