Deprem değil ihmal öldürür

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’nin, fay hattı üzerinde olmasına rağmen, depremle yaşamayı öğrenemediği, bir kez daha acı bir şekilde anlaşıldı.

Merkez üssü Ege Denizi olan depremde yaşamını kaybedenlerin sayısı 100’ü geçti. Yaralanan 1027 kişiden 138'inin de tedavisi devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, acil yıkılması gereken ağır hasarlı 53 bina tespit ettiklerini belirtirken, yıkılan binalar bir kez daha ihmalkârlığın sonucunu gözler önüne serdi.

Kurtarma ekipleri mucizeler yarattı

Depremin ardından ortaya çıkan acı tabloda, moralleri tek düzelten, kurtarma ekiplerinin, saatler sonra enkazdan sağ kurtardıkları canlar oldu.

GEA Arama Kurtarma Ekip Şefi Cem Behar, uzun saatler süren çalışmaları sonucunda enkazdan çıkardıkları anne ve iki çocuğun yaşattığı mutluluk ve gururu paylaştı.

(Şalom)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.