Nilüfer Belediyesi "Doğaya Dönüş Sergisi" izlenime açıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nilüfer Belediyesi, koleksiyonunda yer alan eserleri “Doğaya Dönüş” sergisiyle sanatseverlerle buluşturdu. Doğanın sunduğu nesnelliği farklı bakış açılarıyla yorumlayan 19 değerli sanatçının eserlerinden oluşan seçki, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izlenime açıldı.

Nilüfer Belediyesi, yıllardır gerçekleştirdiği çalıştaylar, sergi organizasyonları, atölye çalışmaları, sempozyum vb. organizasyonlarda kazandığı deneyim ve birikimleri şimdi halkla paylaşıyor. Nilüfer Belediyesi bu çalışmalarda ortaya çıkan eserleri, düzenlediği sergide sanatseverlerle buluşturdu.
Doğanın sunduğu nesnelliği farklı bakış açılarıyla yorumlayan 19 sanatçının eserlerinden oluşan seçki, “Doğaya Dönüş” başlığıyla Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen sergide sanatseverlerin izlenimine sunuldu.

Serginin açılışı Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in katılımı ile yapıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle sınırlı katılımla yapılan açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, salgın nedeniyle bir süre ara verilen kültür sanat etkinliklerini yeni dönemde yeni şartlara uygun şekilde sürdürdüklerini belirterek, Nilüfer Belediyesi koleksiyonunda yer alan eserleri halkla buluşturmak amacıyla bu sergiyi düzenlediklerini söyledi.

Başkan Erdem, “Nilüfer Belediyesi olarak ilkini gerçekleştireceğimiz bu koleksiyon sergisinin doğa ile kurduğumuz ilişkinin farklı boyutlarına dikkati çekerek, giderek yabancılaştığımız doğa ile ve aslında kendi doğamız ile aramızdaki barikatları kaldırmaya yönelik verimli tartışmaları başlatmasını diliyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek herkesi yılların birikimiyle oluşan bu sergiyi gezmeye davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.