GÜL-ART Sanat Galerisi 10. yılını kutladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa'nın başarılı resim galerilerinden GÜL - ART sanat hayatının 10. yılını kutladı.

Dün saat 17:30'dan itibaren yapılan törende, galeri sahipleri Ressam Gülbin Şah ve Veysel Çeliker çifti, bu vesileyle yeni çalışma atölyelerini ve son eserlerini Bursalı Sanatseverlere tanıttılar.

Ressam Gülbin Şah Çeliker, Rus sanat ekolinden devlet sanatçıları Lale Ürek ve babası Faik Agayeva’nın öğrenciliğinden gelmiş; çok sayıda bireysel ve karma sergilere iştirak ederek, çeşitli etkinlik ve çalıştaylarda ödüllere layık görülmüştür. Eşiyle birlikte yürüdüğü sanat yolundaki hedeflerinden bahsederken; “yaptığımız her eserde ülkemizin birçok yöresine gidip fotoğraflar çekiyor, onların yağlı boyalarını yapıyoruz.. Bu çalışmalarımızı gelecek nesillere taşıyabilmeyi amaçladık.. Çünkü ülkemizin o güzelliklerini yok ediyoruz;  termik santraller, madenler, inşaatlar.. Malesef güzel ülkemizi şantiyeye çevirdik;  kötü yapılaşmalar  ve ekolojik bozukluklar.. Bizler mevcut güzellikler tamamen yok edilmeden bunları tuvallerimize alarak gelecek nesile taşımayı amaçladık.. Gençler biraz olsun doğayı ve tarihi eserlerimizi korurlar, bu yönde savaş verirler ümidindeyim..” Şeklinde açıklamada bulunmuştur.

Yine resim sanatçıcı Veysel Çeliker de Bursa Eğitim  Enstitüsü Resim Bölümü mezunu. Eşi Gülbin Şah Çeliker ile birlikte atölye ve sergi çalışmalarını sürdüren Veysel Çeliker, aynı zamanda şair-yazar, TV ve Radyo proğram yapımcısı.. Yurt içi ve yurt dışı sanat gruplarında aktif olarak yer alan Çeliker, 10'un üzerinde kişisel ve karma sergi düzenlemiş; çok sayıda resim ve şiir yarışmalarında ödüllere layık görülmüştür.

"GALERİ ART Gallery and Showroom"  kurumsal ismiyle sanat dünyamıza başarılı çalışmalar sunan bu sanatçı aile, artık Nalbantoğlu semtinde atölye  ve  show-room şeklindeki yeni işyerlerinde, sanat dünyamıza genç ressamlar yetiştirmeye ve yeni eserler kazandırmaya devam ediyorlar.

BURSA ARENA E'Gazete'nin de sanatçı kadrosu arasında yer alan bu müstesna çifti kutluyor, yeni işyerlerinde başarılı çalışmalar diliyoruz.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.