Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ile sınırda çatışma yaşandığını duyurdu. Çatışmada bir Azerbaycan askeri şehit oldu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, “Provokasyonun tüm sorumluluğu Ermenistan’a aittir.” uyarısında bulundu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından bugün yayımlanan bir açıklama ile sınırın Kelbecer bölgesinde Azerbaycan mevzilerinin Ermenistan birliklerince ateş altına alındığı duyuruldu. Azerbaycan ordusunun da karşılık verdiği ve çatışmanın sürdüğü bildirilirdi.

1 AZERBAYCAN ASKERİ ŞEHİT OLDU

Yerel saatle 16.00 sıralarında aynı istikamette başlayan çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan bir asker, Ermenistan mevzilerinden keskin nişancı silahıyla açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Ermeni saldırısı esnasında Azerbaycan Ordusunun kıdemli personeli Yaqublu Telman Ferman oğlu şehitlik zirvesine yükselmiştir. Bu Şehidimizin babası da 1994 yılında Birinci Karabağ savaşı esnasında Şehit olmuş idi.. Kahraman Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyoruz.

Basargeçer bölgesindeki Ermeni mevzi noktaları, Azerbaycan Ordusu'nun dron ateşiyle yok edilmiş ve anılan bölge Azerbaycan Ordusu tarafından kontrol altına alınmıştır.  

“PROVOKASYONIN TÜM SORUMLULUĞU ERMENİSTAN’A AİTTİR”

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“23 Temmuz günü saat 16:00 sularında Ermeni silahlı kuvvetleri, Başarkeçar bölgesindeki mevzilerinden Azerbaycan Ordusu’nun Ermenistan-Azerbaycan devlet sınırının Kelbecer bölgesindeki mevzilerine ateş açtı. Karşı taraftan keskin nişancı ateşi sonucu askerlerimiz Yakubli Farman Telman oğlu şehit olmuştur. Savunma Bakanlığı liderliği şehidin yakınlarına en derin taziyelerini iletiyor!
Şu anda bu yönde bulunan Azerbaycan Ordusu birlikleri müdahale tedbirlerini yürütüyor. Ermeni tarafı, bu tür provokasyonlarla iki ülkenin devlet sınırındaki durumu daha da kötüleştirme niyetindedir. Provokasyonun tüm sorumluluğu Ermenistan’a aittir.”

13 ERMENİ ASKERİNE HAPİS CEZASI

Azerbaycan’daki mahkeme tarafından bugün 13 Ermeni askeri, terör ve ülkeye yasa dışı yollardan girme suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Başkent Bakü’de mahkemeye çıkarılan Ermeni askerler, Azerbaycan ile Ermenistan arasında süren 6 haftalık savaşın bitiminden yaklaşık bir ay sonra, Aralık ayında Dağlık Karabağ’da gözaltına alınan 60 askerden bir kısmıydı. Askerlerden bir diğer kısmı ise mayın haritaları karşılığında Ermenistan’a iade edilmişti. Hükümlü askerler ve diğerleri, Dağlık Karabağ’a bağlı Hadrut’ta gözaltına alınmıştı.

Uluslararası kurallara göre Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ, 1994 yılından bu yana Ermeni teröristlerin işgali altında tutuluyordu. Yaklaşık 6 bin kişinin hayatını kaybettiği savaşın ardından Azerbaycan, Ermeni işgali altındaki topraklarının önemli bir kısmını yeniden topraklarına kattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.