Ermenistan tarafından Karabağ'ın  işgaline son verilmemesi ve dünya devletleri tarafından ikili standart uygulanması sonucu Azerbaycan ordusu, Azerbaycan'ın sınırları içerisinde 44 günlük askeri operasyonlara başlamıştır. 10 Kasım 2020 tarihinde Azerbaycan, Rusya Federasyonu ve Ermenistan'ın "ikinci Karabağ savaşını kaybettiğine ilişkin" anlaşmayla, Ermenistan'ın resmiyette kaybettiği tescillenmiştir.

10 Kasım Azerbaycan'da Zafer günü olarak kabul görse de Azerbaycan halkının ve Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyevin kararı üzerine 10 Kasım Zafer günü tarihi 8 Kasım Şuşa'nın işgalden kurtarıldığı gün olarak değiştirilmiştir.

10 Kasım Türkiye Cumhuriyeti'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün anım günü olması ve kardeş Azerbaycan halkının bugünde bayram gibi kutlama yapmasının doğru olmadığı ifade edilmiştir.

Nitekim Atatürk'ün dediği gibi "Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimiz, kaderi kaderimizdir!.."

Azerbaycan için de "Türkiye'nin sevinci sevincimiz, kederi kederimiz, kaderi kaderimizdir!.."

Ulu Önder Haydar Aliyevin dediği gibi "Bizler İki Devlet Bir Milletiz!.."

Bizler de Azerbaycan Diaspora Bakanlığının KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Genel Koordinatörlüğü, Karabağ Azerbaycandır Koordine Etme Derneği olarak Azerbaycan Halkının 8 Kasım Zafer bayramını kutluyor ve zaferimizin yıl dönümünde Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz!

"KARABAKH IS AZERBAIJAN!.."

Saygılarımızla:

KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Genel Koordinatörlüğü İletişim Başkanlığı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.