Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmak dünya üzerinde sahip olunabilecek en yüce makamdır. Nedenine gelince; Cumhuriyet Halk Partisi, 7 düvele karşı verilmiş bir kurtuluş savaşını ve savaş sonrasında da ülke ekonomisini örgütlemiş bir partidir. Bu parti üyeliği de böylece yüksek bir önem kazanmıştır. Diyeceksiniz ki; bu gün şartlar o dönemdeki gibi değil, dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği önemini kaybetmiştir.

Hayır!.. Cumhuriyet Halk Partisi kurucu iradeyi temsil eder, bunu artık hiçbir kişi, kurum ve olay değiştiremez. Hala Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği dünya üzerinde sahip olunabilecek en yüce makamdır.

İlk olmayı işaret eder ki ilk olmak; İzmir ‘in Yunan işgali sırasında Hasan Tahsin‘in düşmana doğrultmuş olduğu ilk tabanca, o tabancadan çıkan ilk kurşun, o tetiğe basan ilk parmak, ilk el, ilk kol, ilk adam olmaktır.

Beni benimle bırakın, ben böyle düşünüyorum. Benim gibi düşünenlerin başımın üstünde yeri vardır, ha benim gibi düşünmeyenler mi? Onlarla ilgili de herhangi bir sıkıntı yok… Gün gelir onlarda benim gibi düşünürler. Ama iş işten geçer, geçsin, hiç önemli değil. Hayat tekerrürden ibarettir derler, döner dolaşır insanoğlu aynı yere gelir yine…

Cumhuriyet Halk Partisi bu topraklarda değişimi, gelişimi, çağdaşlaşmayı temsil eder. Her zaman bunun mücadelesini vermiştir, bu konuda diretmiş ve direnmiştir de aynı zamanda.

Çağdaş olmaya işaret eder ki; çağdaş olmak, yine İzmir ‘de gericilere karşı direnen, vazgeçmeyen, bu uğurda can veren Kubilay'ın ortaya koyduğu Mustafa Kemal’in devrimlerine sahip çıkma iradesidir. Kubilay'ın gösterdiği iradeyi koruyan, kollayan da Mustafa Kemal olmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi bu topraklarda ilelebet var olmayı ilke edinmiştir. Bu ilkeli tutumu ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, Türk Milletinin sonsuza kadar yaşayacağının da garantisidir.

Bu garanti Anadolu kadını tarafından cephelere taşınan mermilerin üzerine onların terleri, kanları ve yolculuklarında kaybetmiş oldukları anaları, babaları, evlatları ile birlikte yazılmıştır.

Cumhuriyetin savundukları nelerdi?

Tam bağımsızlık…

Bireysel hak ve özgürlükler…

Barış, kardeşlik, eşitlik…

Ekonomik özgürlük, refah ve refahın insanca paylaşımı…

Çağdaşlaşma…

İnanç özgürlüğü…

Peki… Emperyalizm tam bağımsızlığı kabul eder mi? Asla ve kat’a kabul etmez…

Kişisel hak ve özgürlükleri kabul eder mi? Asla ve kat’a kabul etmez…

Barış, kardeşlik ve eşitliği kabul eder mi? Asla ve kat’a kabul etmez…

Ekonomik özgürlük, refah ve refahın insanca paylaşımını kabul eder mi? Asla ve kat’a kabul etmez…

Çağdaşlaşmayı kabul eder mi? Eder ama sadece ve sadece kendine…

İnanç özgürlüğünü kabul eder mi? Evet eder ama yine sadece ve sadece kendine…

Şimdi ülkemizi yöneten zevata bir seslenme gereği duyuyorum. Nasıl hitap edeceğimi bilemiyorum, çünkü bugüne kadar kullanmış oldukları ayrıştırıcı çatal dilleri yüzünden onların benim kardeşim mi, düşmanım mı olduklarını gerçekten anlayabilmiş değilim. İnsan olmadıktan sonra siyaseti çok iyi bilmek kimseyi ihya etmiyor. Örnekleri var tarihte; Napolyon, Hitler, Mussolini, Churchill vs. vs.

Yine de kültürüm terbiyem başka türlü bir hitaba izin vermiyor ki, sesleniyorum;

Ne yapıyorsunuz kardeşim..! Ne yapıyorsunuz?

Yeter ya canımızı burnumuza getirdiniz, yeter…

Kurmaya çalıştığınız sistem Cumhuriyet'in alternatifi olamaz, bu sevdanızdan vazgeçin…

Bakın, dikkat edin…

Karşınızda 95 yıldır vazgeçmemiş ve daha 95 yıllar boyunca vazgeçmeyecek bir Cumhuriyet Halk Partisi var…

Geri adım atan namerttir…

“Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü” dediniz gibi geldi.

Hayat devam ediyor...

Bize savaşmayı değil ölmeyi emreden, hedefimizi gösteren irade ve karakter karşısında yok olup gideceksiniz, bunu bilin istedim.

Çok uzatmaya da gerek yok.

Mesele bu kadar basit…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bünyamin Yiğit 5 yıl önce

Eline beynine sağlık

Misafir Avatar
İsmail TEKİN 4 yıl önce @Bünyamin Yiğit

Teşekkür ediyorum, kıymetli büyüğüm.

Beğenmedim! (0)
Avatar
M. Aydın 5 yıl önce

yüreğine kuvvet yoldaş

Misafir Avatar
İsmail TEKİN 4 yıl önce @M. Aydın

Teşekkür ediyorum, hep birlikte başarabiliriz. 1900'lü yılların başında başardık.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bingül Oğuz 5 yıl önce

Sevgili Atamızın kurduğu partiye üye olmak ayrıcalıktır. Biz bir aileyiz ve sorunları çözecek güçteyiz. Ne Atamızdan ne de vatanımızdan vazgeçeriz.

Misafir Avatar
İsmail TEKİN 4 yıl önce @Bingül Oğuz

Koca yürekli öğretmenim. Örnek Anadolu kadını, aydınlanmanın öncü meşalesi Bingül Gğretmenim, iyi ki varsınız.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ahmet Koçak 5 yıl önce

Ümitsizliğe kapılmış olan aydınlara ümit aşılayan güzel bir yazınızı daha beğenerek okudum. Kaleminize sağlık İsmail bey, selamlarımla...

Misafir Avatar
İsmail TEKİN 4 yıl önce @Ahmet Koçak

Ahmet Öğretmenim, vazgeçmek yok, geri çekilmek yok. Biz hem yıkacak ve hem de yapacak güçteyiz. Övgü için teşekkür ediyorum.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Mahir Yılmaz 5 yıl önce

Kendisi mücadele etmeyen kişi, çocuklarından mücadele beklemesin. Bizler, umutsuz olmadık, umutlarımızı yarınlara da taşımayı görev biliriz. Kalemin hep umudu yazsın.

Misafir Avatar
İsmail TEKİN 4 yıl önce @Mahir Yılmaz

Kıymetli büyüğüm, komutanım. Siz yılmadan süren mücadelenizle bizim için örneksiniz. Umudu yazmaya ve örgütlemeye devam edeceğiz. Bütün zorluklarla mücadeleyi, birlikte başarabileceğimizden eminim.

Beğenmedim! (0)